- Vi savner kameraten vår

VENNESLA (Dagbladet): - Vi savner kameraten vår. Kim Vegard var så livlig og god. Det har ikke gått opp for oss ennå at han aldri mer kommer tilbake til oss, sier vennene, som selv var en hårsbredd fra å bli påkjørt av Signatur-toget på Vikeland i Vennesla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søsknene Linn-Katrine (10) og Tor Erling Barsgård (12) og André (6), Alexander (9) og Kim Robin (11) var alle i nærheten av toglinja da Oslo-toget kom susende. Ungene forteller at de prøvde å få Kim Vegard (6) ned fra linja.

Fanget

- Han løp fra oss og rett mot toget. Han klarte ikke å unnslippe fordi han var fanget mellom linja og gjerdet over undergangen, forteller Tor Erling.

- Selv fikk jeg kastet meg ned. Jeg var veldig redd. Ingen av oss hørte at toget kom. Noen voksne som så det som skjedde, forteller at jeg så vidt gikk klar av toget. Jeg var veldig heldig, sier 12-åringen til Dagbladet.

Natt til i går var den omkomnes lekekamerater blant dem som fikk krisehjelp.

I går ettermiddag var de med på en minnestund på ulykkesstedet. Foreldrene ga ungene lov til å snakke med pressen så framt de selv orket å snakke med journalistene.

Minnestund

Tidligere på dagen ble det holdt minnestund på Kvarstein skole der Kim Vegard gikk i første klasse.

- Vi har alltid vært veldig redde for å gå på jernbanelinja, sier ti år gamle Linn-Katrine Barsgård.

- Nå skal vi i hvert fall aldri gå innenfor gjerdet, sier Vikeland-ungene.

SØRGER: Lekekameratene til den drepte Kim Vegard Fjellstad var selv nær å bli truffet da det stillegående Signatur-toget kom. Fra venstre Linn-Katrine (10) og Tor Erling Barsgård (12), og Kim Robin (11) og Alexander Reime (9). Foran André Reime (6).
ULYKKESSTEDET: Et Signatur-tog fra Oslo passerte da barn og voksne i går ettermiddag samlet seg på ulykkesstedet.