- Vi savner Sigrid veldig, hun er med oss hele tiden

Sigrids far vitnet i dag om tiden etter at datteren forsvant.

VITNET I DAG:  Sigrid Giskegjerde Schjetnes far, Tom Schjetne, vitnet i dag i rettssaken mot 38-åringen som er tiltalt for å ha borført og drept. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix16-åringen.
VITNET I DAG: Sigrid Giskegjerde Schjetnes far, Tom Schjetne, vitnet i dag i rettssaken mot 38-åringen som er tiltalt for å ha borført og drept. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix16-åringen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg rettssaken direkte i Dagbladets nyhetsstudio.

(Dagbladet): Sigrid Giskegjerde Schjetnes far Tom Schjetne vitnet i Oslo tingrett i dag for andre gang.

Mens han den første gangen fortalte om natten da datteren ble bortført, snakket han i dag om tiden etter:

Måneden hvor Sigrid var savnet og de lette og lette etter henne, smerten da hun ble funnet død, sorgen og savnet som de fortsatt kjenner på hver dag.

- Mange spør hvordan det går med oss. Det setter vi pris på. Det vi svarer er at vi gjør så godt vi kan hver dag. Vi savner Sigrid veldig, hun er med oss hele tiden, sier Tom Schjetne.

Lette i en måned Da Sigrid ble borte ønsket familien å gjøre noe for å bidra til å finne henne.

Tom Schjetne forteller at de startet å organisere en leteaksjon, men han forsto kjapt at det ble vanskelig å stå i bresjen for dette. To kamerater startet organiseringen.

- Tanken var rett og slett å finne henne. Hvor er hun, sier Tom Schjetne.

Han forteller at det var vanskelig å stå i en slik situasjon, men at de fikk trøst i det store engasjementet.

- Man vet ikke hvor datteren sin på 16 år er. Samtidig føltes tanken om engasjementet som noe positivt. Vi er utrolig ydmyke og takknemlige for det enorme engasjementet, sier faren.

Telefon fra politiet
 Leteaksjonen utviklet seg til å bli den største sivile leteaksjonen i Norge noen sinne. Men etter en måned fikk de en telefon fra politiet.

- Da vi fikk endelig bekreftet at det var Sigrid som var funnet var det håpet ute. Det er tungt å ringe rundt til hele familien å fortelle at Sigrid er funnet død under veldig spesielle omstendigheter, sier faren.

Da Sigrid ble funnet startet en ny periode.

- Det er en stor sorg.  Parallelt med det pågår det en etterforskning for fullt. Vi har jevnlig dialog med politiet og vi har en god dialog. Det er et stort trykk i media. Det oppleves som en ekstra belastning i denne perioden, sier faren.

Han sier det var tøft å se opplysninger familien fikk beskjed om at var taushetsbelagt, gjengitt i media.

- Det overrasker meg. Dette er dokumentasjon unntatt offentlighet som lekker ut. Hvem som lekker det skal ikke jeg si noe om, sier han.

Livsglad jente Tom Schethe ble bedt om å beskrive datteren.  

- Sigrid var en utrolig livsglad jente. Hun var aktiv, hun var alltid på farten. Hun var nysgjerrig og interessert i samfunnet og det som rørte seg rundt henne, forteller han.

Han beskriver henne som ei jente som gjennom hele oppveksten var glad i idrett, og trekker fram tennis, håndball og innebandy.

- Hun var kjapp i replikken, morsom, snill og god. Og ikke minst var hun verdens beste storesøster, sier Tom Schjetne. Han forteller at datteren sto på terskelen til voksenlivet. Hun skulle starte på videregående skole.

- Hun begynte å få drømmer om framtida.

Han omtaler henne som «en solstråle for oss og venner».  -   Vi savner henne veldig, gjentar han.

- Er det noe du ønsker å legge til? Spør familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

- Vi hadde håpet på noen flere svar. Dette er jo et tema som har vært oppe flere ganger, så jeg har egentlig ikke så veldig mye mer å si rundt det.

Gjennom hele forklaringen ser tiltalte ned på tiltalebenken. Han ser ikke bort på faren som forteller om sin drepte datter. 

AKTIV:  Gjennom hele oppveksten var Sigrid aktiv og idrettsglad, forklarte faren da han vitnet i retten i dag. 
Foto: Privat / NTB scanpix
AKTIV: Gjennom hele oppveksten var Sigrid aktiv og idrettsglad, forklarte faren da han vitnet i retten i dag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer