Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi sender allerede afghanerne ut av landet

Regjeringen er ikke imponert over at Tyskland begynner å tvangsreturnere Afghanske asylsøkere.

INGEN PLASS I HERBERGET : Statssekretær i justisdepartementet Jøran Kallmyr vil sende asylsøkere fra Afghanistan tilbake, til interne flyktningleire der.  AP Photo/Muhammed Muheisen/Scanpix
INGEN PLASS I HERBERGET : Statssekretær i justisdepartementet Jøran Kallmyr vil sende asylsøkere fra Afghanistan tilbake, til interne flyktningleire der. AP Photo/Muhammed Muheisen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å møte flyktningkrisa i Europa har den tyske regjeringen bestemt at den vil begynne å tvangsdeportere asylsøkere fra Afghanistan som ikke har krav på flyktningstatus. Den tyske innenriksministeren Thomas de Maiziere sier nei til asylsøkere fra Afghanistan fordi de fleste, ifølge ham, ikke har krav på flyktningstatus.

Også i Taliban-land - I Norge vi returnerer dem som ikke får asyl, sier statssekretær Jøran Kallmyr i justisdepartementet til Dagbladet.

- I Tyskland sier myndighetene at de vil returnere alle afghanere som ikke er truet av Taliban. Hva er kriteriene for å kunne bli i Norge?

- Norge returnerer asylsøkere som er fra områder der Taliban har fotfeste, dersom de kan henvises til internflukt, sier Kallmyr.

- Få i Norge Kallemyr sier at det har vært relativt få voksne afghanske flyktninger i Norge fram til nylig. Dette er fordi de har vært klar over at sjansen for å få opphold er relativt liten.

Over grensa fra Russland til Finnmark har det imidlertid kommet mange flyktninger de siste ukene. I går kom det 196, mange fra Afghanistan. Om dem som ikke har krav på flyktningstatus sier Kallmyr at de vil bli sent ut av landet så raskt som mulig.

- De som ikke lar seg returnere til Russland fordi de har fått utvisningsvedtak der, vil bli returnert til Afghanistan, sier Kallmyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling