- Vi sender ikke folk til en galge

De blåblå har tidligere presset hardt på for å sende mulla Krekar ut av landet så fort som mulig.

I FENGSEL: Mulla Krekar soner for tida en dom for bl.a. trusler mot Erna Solberg. Her under en av de mange rettsdagene i Oslo tingrett. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
I FENGSEL: Mulla Krekar soner for tida en dom for bl.a. trusler mot Erna Solberg. Her under en av de mange rettsdagene i Oslo tingrett. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SUNDVOLDEN HOTEL (Dagbladet): Under dagens pressebrif med Erna Solberg og Siv Jensen stilte TV 2 spørsmål om den nye blåblå regjeringen kan garantere at omstridte og straffedømte mulla Krekar blir sendt ut av landet så snart som mulig. Det kunne de to toppskikkelsene i den nye regjeringen ikke.

- Det er ikke mulig for noen statsminister å garantere at Krekar blir sendt ut - det er det som heldigvis ligger i at vi er en rettsstat, svarte Solberg.

- Vi har en ambisjon om å sende ham ut, understreket hun.

I 2003, da Solberg var kommunalminister i Bondevik II-regjeringen, instruerte hun Utlendingsdirektoratet til å fatte vedtak om å utvise Krekar, av hensyn til rikets sikkerhet. Vedtaket gikk flere runder i rettssystemet, til Høyesterett stadfestet det i 2007.

- Følger regelverket Frp-representant Jan Arild Ellingsen, som ikke deltar i regjeringsforhandlingene på Sundvolden Hotel, krever i dagens VG at de blåblå straks sender Krekar tilbake til Nord-Irak. Men partileder Siv Jensen stilte seg på linje med Solberg.

- Vi følger internasjonalt regelverk, og må håndtere dette innenfor rettsstaten; det er rettsprinsippene som ligger til grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer