SAVNET: 25 år gamle Maja Justyna Herner fra Polen har vært savnet siden onsdag. Foto: Privat
SAVNET: 25 år gamle Maja Justyna Herner fra Polen har vært savnet siden onsdag. Foto: PrivatVis mer

Maja (25) savnet i tre dager:

- Vi ser fortsatt på dette som en redningsaksjon

Nødetatene og et stort antall frivillige leter etter Maja Justyna Herner.

Tre dager har gått siden polske Maja Justyna Herner la ut på fjelltur i Ørsta. Siden har ingen sett henne. Bilen til 25-åringen er siden funnet på en parkeringsplass ved en sti som leder opp til fjellet Saudehornet, men det er uklart om det er hit kvinnen har vært på vei.

Tidligere har politiet etterlyst en mann som var observert i det aktuelle området i bar overkropp på onsdag. Lørdag har de kommet i kontakt med vitnet. Samtidig har politiet sperret av et område i nærheten av fjellene Skåla og Saudehornet.

- Det går an å tenke seg at det er en sammenheng mellom det avsperrede området og vitnet, men de har ingenting med hverandre å gjøre. Det er også svært usikkert om det avsperrede området har noe med den savnede å gjøre, sier operasjonsleder hos Møre og Romsdal politidistrikt, Kenneth Sætre.

Han vil på nåværende tidspunkt ikke spesifisere hva som er funnet i området politiet har sperret av.

Redningsaksjon

Han understreker at politiet fremdeles behandler saken som en redningsaksjon. Omkring 250 personer har deltatt i søket etter Herner.

- Det er enormt med frivillige som har engasjert seg og gjort en fantastisk innsats. det setter vi selvfølgelig stor pris på, sier Sætre.

Vanskelig område

Politiet jobber nå videre med å kartlegge bevegelsene til Herner. 25-åringen skal ha flyttet til Ørsta for kort tid siden, og er ikke lokalkjent i området. Det er ingen opplysninger om at hun har vært i kontakt med politiet siden hun kom til kommunen.

- Status for saken er fremdeles det den har vært - en redningsaksjon. Området er bratt, kronglete og stort. Vi har gjennomført grovsøk nå, men uten funn. Nå vil vi gå over området igjen, for å forsikre oss om at vi ikke har oversett noe, sier operasjonslederen.