Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi ser fra hotellet at krana svaier

Turister fra Hordaland har søkt tilflukt i 7. etasje. Og må bli ekstra uke i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Heiskrana som svaier i vinden på hjørnet av 57. gate og 7. avenue får mye oppmerksomhet i New Yorks tv-kanaler i kveld i påvente av at Frankenstorm fester grepet.

- Vi snakket om det på vei til frokost i dag at det kan gå galt med den krana. Vi har utsikt fra 7. etasje på Hotel Park Central tvers over gata.

- Så hørte vi et brak, og det var tydelig at toppen av krana hadde fått seg en knekk, sier Eva Fløholm Birkeland fra Meland kommune utenfor Bergen på telefon til Dagbladet før kveldsmørket siger på i verdensbyen.

Hele kvartalet er evakuert i frykt for at krana skal ryke overende i asfalten. Resepsjonen på hotellet er full av folk som har søkt tilflukt.

Fra seks til 12 dager Sammen med to søstre og tre respektive ektemenn dro Eva Fløholm Birkeland på ferietur til New York sist tirsdag. De skulle reist hjem i dag, mandag.

Hun har allerede ringt sjefen på jobben i markedsavdelingen i Fiskeribladet Fiskaren at hun ikke kommer på jobb onsdag som planlagt.

New York-turen kan bli 12 - 13 dager istedenfor seks.

- Alt har stoppet opp her. Da vbi endelig fikk kontakt med vårt flyselskap Icelandair, fikk vi beskjed om at de ikke har noe fly til oss før søndag eller mandag som kommer.

- Men reiseforsikringen dekker bare 2 000 kroner pr person for hele ekstraoppholdet. Og det rekker ikke langt med hotell her i byen, oppsummerer Eva Fløholm Birkeland.

En trykk i fleisen Hun ser fra hotellvinduet at toppen av krana svaier.

- Det ser ut som den er tjoret fast til nabohuset et godt stykke opp.  Men den øverste delen står på en plattform og ser ut som den ikke er sikret, sier turisten, som er vant til ruskevær fra vestlandskysten.

- Her er det voldsomt som vinden skyter fart mellom skyskraperne. Da vi rundet et hjørne i formiddag, var det som å en trykk midt i fleisen. Siden har vi holdt oss innendørs.

 SVAIER:  - Vi hørte et voldsomt brak da toppen av krana knakk, sier den norske turisten Eva Fløholm Birkeland, som følger dramaet fra sitt hotellrom i 7. etasje på den andre siden av 57. gate på Manhattan. FOTO: Brendan McDermid, REUTERS/ NTB SCANPIX.
SVAIER: - Vi hørte et voldsomt brak da toppen av krana knakk, sier den norske turisten Eva Fløholm Birkeland, som følger dramaet fra sitt hotellrom i 7. etasje på den andre siden av 57. gate på Manhattan. FOTO: Brendan McDermid, REUTERS/ NTB SCANPIX. Vis mer