- Vi ser fram til å bli gode naboer

USAs ambassadør glad for å ha vunnet ambassadestriden.

GLAD FOR AMBASSADEBYGGING: USAs ambassadør Benson K. Whitney 
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
GLAD FOR AMBASSADEBYGGING: USAs ambassadør Benson K. Whitney Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): USA får grønt lys til å flytte sin ambassade til Husebyskogen i Oslo, etter at Høyesterett forkastet motstandernes anke fredag, skriver NTB.

USAs ambassadør Benson K. Whitney sier det har vært en lang og vanskelig prosess, og at de er glade for en endelig avgjørelse.

- Bygging av en ny ambassade er det riktige skrittet for vårt nasjonale forhold, for Oslos borgere og for de amerikanske og norske ansatte på ambassaden. Vi er klare til å fortsette vår dialog og ser fram til å bli gode naboer, sier Whitney i en kommentar til Dagbladet.

Ambassademotstanderne saksøkte staten og Oslo kommune for å få kjent ugyldig vedtaket om at USA kan bygge ny ambassade i Husebyskogen. Oslo bystyre sa i desember 2005 ja til bygging av USAs nye ambassade i Husebyskogen. Men i ettertid viste det seg at kommunens plan- og bygningsetat hadde gjort en saksbehandlingsfeil da saken ble forberedt til politisk behandling, skriver NTB.

Loven krever at det måtte gjøres konsekvensutredning, noe som ikke ble gjort.

- Med denne enstemmige avgjørelsen fra Høyesterett er det tid for å gå videre fra de politiske og juridiske uenighetene, sier Whitney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer