- Vi ser ingen politiske overtoner ved drapene

Politiet med oppdatering om dobbeltdrapet på IKEA.

TO DREPT - TO SIKTET: En mor og hennes voksne sønn ble drept på IKEA i Västerås ved 13-tiden i går. To menn, begge hjemmehørende på et asylmottak i Arboga, er siktet i saken. Foto:  AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
TO DREPT - TO SIKTET: En mor og hennes voksne sønn ble drept på IKEA i Västerås ved 13-tiden i går. To menn, begge hjemmehørende på et asylmottak i Arboga, er siktet i saken. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Västerås ga klokka 12 en oppdatering om etterforskningen etter dobbeltdrapet på IKEA i går.

Per Ågren i Västerås-politiet, sier at gårsdagens beskrivelse av drapene som «en gal handling», fortsatt står ved lag.

- Vi kjenner ikke noe motiv. Det er ingen politiske overtoner som vi har kunnet avdekke hittil, men de siktede er altså to personer fra Eritrea, og det er ingen forbindelse mellom de siktede og ofrene, sier Ågren.

- Vi kan forstå at det vil være mange spørsmål, men det er slik etterforskningen nå ser ut.

Bodde på asylmottak De to drapssiktede, en 23-åring og en 35-åring er begge beboere ved et asylmottak i Arboga.

23-åringen ble avhørt i går ettermiddag, men nekter skyld. Det opplyser Eva Morén hos den svenske påtalemyndigheten til Expressen.

35-åringen er fortsatt hardt skadd, og ble operert igjen i formiddag. Han er for skadd til å avhøres i saken.

23-åringen ble pågrepet i nærheten av et busskur utenfor IKEA kort tid etter dobbeltdrapet, som skjedde på serviseavdelingen på IKEA.

Brukte IKEA-kniv Ifølge Västeråsavisa VLT er de to drepte en mor (55) og hennes 28 år gamle sønn. De to skal ikke ha bodd i Västerås, men skal ha en tilknytning til stedet, og var der på ferie da de ble angrepet.

Ifølge politikilder som har snakket med VLT har angriperne brukt kniver fra IKEAs eget sortiment i udåden.

Politiet sier de har funnet knivene som ble brukt under angrepet.

Det skal ikke ha vært noen synlig uoverensstemmelse med ofrene i forkant av knivstikkingen., og ifølge politiet var det ingen relasjon mellom ofrene og de antatte gjerningsmennene. De to antatte gjerningsmennene skal kjenne hverandre.

Det er foreløpig uklart hvordan den siktede 35-åringen klarte å pådra seg skader under hendelsen; vitner har fortalt at verken moren eller sønnen satte seg til motverge under angrepet.