«Vi ser kvinner med dype utringninger og bittesmå kjoler der puppene synes - men så tåler vi ikke se kvinner som ammer?»

Louise ble bedt om å legge serviett over seg og babyen.

SISTE BESØK: Lou og familien har som juletradisjon alltid drukket te på Claridge-hotellet i London. Det skjer ikke igjen, etter at trebarnsmoren ble gitt denne servietten - slik at «ingen skulle bli fornærmet». Foto: Lou Burns / @Andysrelation / Twitter
SISTE BESØK: Lou og familien har som juletradisjon alltid drukket te på Claridge-hotellet i London. Det skjer ikke igjen, etter at trebarnsmoren ble gitt denne servietten - slik at «ingen skulle bli fornærmet». Foto: Lou Burns / @Andysrelation / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søsteren hadde reist langt, og moren enda lenger, for å møte britiske Louise Burns (35) og hennes lille datter Isadora (12 uker) på hotellet Claridge i London mandag. 

- Ga meg gigantisk serviett De hadde gledet seg lenge til den årlige sammenkomsten for bare jentene i familien.

Men dette ble siste gang de fire drakk te på luksushotellet. Ledelsen satt ikke pris på at 35-åringen ammet datteren sin. 

- Jeg tok henne med meg fordi jeg ville slippe å gi henne morsmelkerstatning på flaske hjemme. Jeg begynte diskre å amme henne. Jeg hadde på meg en vest under genseren, og genseren var såvidt trukket opp, så ingen kan ha sett noe, sier Louise til Dagbladet.

Men det tok ikke lang tid før hun ble avbrutt. 

- En servitør kom bort til meg. Han var høflig, sa han var lei seg - men opplyste at hotellets retningslinjer ber ammende kvinner dekke seg til. Han ga meg en gigantisk serviett og ba meg bruke den, sier hun. 

«Hei dere, jeg ammer!» Hun trodde ikke det hun hørte, forteller trebarnsmoren. 

- Med de to andre barna mine har jeg slitt med å amme. Jeg har ikke fått det til. Og så, nå når jeg endelig får det til - og er stolt av det - så ble det slått så hardt ned på. Jeg følte meg så nedverdiget, sier hun. 

Og om hotellgjestene hadde sett Louise før begynte å amme, så de henne helt klart etter at hun ble gitt servietten. 


- Det var latterlig. Den var så svær, og all oppmerksomhet ble jo rettet mot hva som foregikk der. Jeg følte jeg hadde ammet rolig, diskre og uten at noen merket noe, men servietten var så stor. Isadora likte den ikke, og begynte å bli kranglete. 

- Det var som å si «hei dere, jeg ammer! Jeg dekker til meg selv og babyen min, slik at ingen skal se og ingen skal bli fornærmet», sier hun.

- Det ble så åpenbart.  

- Ba de Margot dekke seg til?  Louise gråt et par tårer ved bordet. Hun sier hun aldri trodde hun skulle oppleve noe slikt i London i 2014. 

- Det var så gammeldags. Jeg følte meg ydmyket. Selv om de var høflige, var hele situasjonen bare veldig kronglete. Det var ingenting on show, sier hun. 

Flere har støttet Louise, blant annet på Twitter - hvor flere har lagt ut bilder av kjendiser med dype utrigninger på vei inn og ut av luksushotellet.

«Lurer på om ba Margot dekke seg til? », skriver én til et bilde av en kjendis med dyp utrigning. 

- Det er så dobbeltmora. Konstant ser vi seksualiserte kvinner med dype utringninger og bittesmå kjoler der puppene synes. Men så er vi ikke komfortable med kvinner som ammer? Ikke engang når man ikke kan se selve brystet? spør Lou. 

- Ikke sure og gretne Det var søsteren som tok bildene Louise seinere la ut på Twitter. Siden har storaviser som The Guardian, Daily Mail og Huffington Post omtalt saken. 


- Det har vært overveldende. Responsen har vært så fin. Noen mener det var feil av meg å smile på bildene, men det gjorde jeg kun fordi jeg hadde roet meg ned, og fordi vi ikke ville lage mer oppstyr ved å se sure og gretne ut. 

- Men inni meg var jeg ordentlig lei meg, sier hun. 

Claridges har fått med seg at saken nå har skapt debatt langt over den britiske landegrensa. 

«Vi synes det er leit å se at dette blir diskutert. Vi omfavner amming og ser etter bedre måter å kommunisere dette på i framtida», skriver luksushotellet på sin Twitter-profil.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer