BEKYMRET: Espen Barth Eide ble varslet om situasjonen i Algerie, og følger nå utviklingen tett. Arkivfoto: John Minchillo / AP / NTB SCANPIX
BEKYMRET: Espen Barth Eide ble varslet om situasjonen i Algerie, og følger nå utviklingen tett. Arkivfoto: John Minchillo / AP / NTB SCANPIXVis mer

- Vi ser meget alvorlig på situasjonen

Utenriksminister Barth Eide følger utviklingen i Algerie tett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk UD ble varslet av Statoil i morges om angrepet på anlegget i Algerie, der det jobber minst ti nordmenn

- Vi ser meget alvorlig på situasjonen. UD er i tett kontakt med Statoil og andre aktører i saken og utenriksministeren følger fortløpende utviklingen i nær kontakt med sine kolleger i regjeringen, sier  kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

UD vil ikke kommentere hvorvidt de regner angrepet som en kidnappingsaksjon eller konkret hvilke tiltak som er satt i verk fra norske myndigheters side.

- Fra UDs side vil vi gjøre det vi kan for å bistå norske statsborgere og Statoil i denne vanskelige situasjonen, sier Elsebutangen.

Minst én person skal ifølge nyhetsburået AFP være drept og  sju såret i angrepet mot gassproduksjonsanlegget In Amenas, som  eies av det britiske oljeselskapet BP i en joint venture med norske Statoil og Sonatrach.

Flere utlendinger skal være kidnappet av det som antas å være en væpnet islamistgruppering. AFPs melding om at en nordmann er blant gislene er ikke offisielt bekreftet.

- Det var briter, nordmenn og japanere involvert i gisseltakingen, sier en vestlig diplomat til  AFP.

Dagbladet.no kommer med mer.