- Vi ser ut som terrorister

Trumps nære rådgiver Hope Hicks var rasende på sjefen, under Kongress-stormingen 6. januar 2021. Det avslører Hicks egne tekstmeldinger.

LYKKELIGERE DAGER: Tidligere presidentrådgiver Hope Hicks skal ha vært som en datter for tidligere president Donald Trump, noe dette bildet fra 2018 kan illustrere. Foto: NTB Scanpix/Mandel Ngan/AFP
LYKKELIGERE DAGER: Tidligere presidentrådgiver Hope Hicks skal ha vært som en datter for tidligere president Donald Trump, noe dette bildet fra 2018 kan illustrere. Foto: NTB Scanpix/Mandel Ngan/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frigitt materiale fra kongress-stormingen 6. januar 2021 viser sjokket blant nære Trump-medarbeidere, da Kongressen i USA ble stormet.

Hope Hicks, som var rådgiver for den da avtroppende president Donald Trump, var ikke et unntak.

- Han får oss alle til å se ut som terrorister, skrev hun i en tekstmelding mens stormingen pågikk.

Meldingen er gjengitt av blant annet Daily Beast og The Hill.

- Ødelagt framtid

Opptøyene 6. januar startet etter at Trump hadde oppildnet massene. Hans rådgiver Hope Hicks var rasende, over det hun så og hørte.

- I løpet av en dag gjorde han slutt på alle framtidsmuligheter som ikke inkluderer å tale til den lokale Proud Boys-avdelingen, skrev hun til Julie Radford, tidligere stabssjef for presidentens datter Ivanka Trump.

IKKE FORNØYD: Tidligere rådgiver for president Donald Trump, Hope Hicks, var ikke fornøyd med det som skjedde da Kongressen ble stormet. Her er hun på skjermen under den siste høringen i regi av 6. januar-komiteen i Representantenes Hus, den 19. desember i fjor. Foto: NTB Scanpix/Mandel Ngan/AFP
IKKE FORNØYD: Tidligere rådgiver for president Donald Trump, Hope Hicks, var ikke fornøyd med det som skjedde da Kongressen ble stormet. Her er hun på skjermen under den siste høringen i regi av 6. januar-komiteen i Representantenes Hus, den 19. desember i fjor. Foto: NTB Scanpix/Mandel Ngan/AFP Vis mer

Proud Boys er en høyreorientert, voldelig gruppe, og var sterkt representert blant mobben som gikk til angrep på Kongressen.

Radford sluttet seg til Hope Hicks synspunkter, går det fram av pressens gjengivelser.

- Arbeidsløse for alltid

Men Hicks, som lenge sto presidenten svært nær og til og med skal ha vært som en datter for ham, hadde mer på hjertet.

- Og alle vi som ikke hadde jobber i kø vil bli arbeidsløse for alltid, fortsatte hun.

- Gud, jeg er så jævlig rasende, oppsummerte den tidligere presidentyndlingen.

Utvekslingen av e-poster har blitt frigitt i kjølvannet av granskningen til 6. januar komiteen i Representantens Hus. Sluttrapporten var klar før jul, og anbefalte at Trump blir tiltalt for sin rolle.

Fem personer mistet livet i kongress-stormingen, blant dem en politimann.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer