Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi sier hurra!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets leder Åslaug Haga bekrefter for første gang det hun lenge må ha visst: Kontantstøttens tid er over. Dagens ordning kan ikke fortsette i neste stortingsperiode. Haga er siste sentrale Sp-kvinne ut. Tidligere i uka har olje- og energiministerens nærmeste rådgiver Guri Størvold uttalt i Dagbladet at hun er åpen for erstatte kontantstøtten med mer foreldrepermisjon. Torsdag sa nestleder i Sp og samferdselsminister Liv Signe Navarsete at hun stiller seg åpen for en gravlegging av kontantstøtten for godt. Hun er tindrende klar på at kontantstøtten er et likelønnsproblem.

Det er tid for jubel og for å trekke et lettelsens sukk. Snart kan kontantstøtten – endelig – betraktes som parkert og avviklet. Verken Ap eller SV vil beholde ordningene. Med Sp på plass, burde saken være biff. Den ekstremt kostbare ordningen har i stor grad gått til «svarte» dagmammaer og til å holde barn i innvandrerfamilier unna barnehagen der de lærer norsk. Kontantstøtten har som Navarsete selv sier i Dagbladet, slett ikke fungert etter intensjonene. Den skulle aldri ha blitt innført.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media