- Vi sitter ganske fast her

Det vil ta noen dager før veiene åpner, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Ved åttetiden i dag morges oppdaget jeg at veiene utenfor bare rant utover, sier et vitne til Dagbladet.no.

Hun bor på vestsiden av Randsfjorden i Oppland, der en rekke veier er stengt som følge av de store ødeleggelser etter de enorme nedbørsmengdene.

- Vi sitter ganske fast her. Veiene er ødelagte og ingen får kjørt ut, sier hun.

Ifølge politiet er ødeleggelsene så store at det vil ta noen dager før veiene åpnes igjen.

- Mange riks-, fylkes- og kommunesveier er helt ødelagte og stengt. Riksvei 245 som går langs hele Randsfjorden har fått de største skadene. Hvor lenge vet vi ikke, men det vil ta noen dager før veiene er i kjørbar stand igjen, sier stabssjef for politiet i Vestoppland, Ivar Erik Hugaas til Dagbladet.no.

Ingen personskader

Så langt har fem hus blitt totalskadd i leirrasene, men det er ikke meldt om noen personskader.

- Beboerne i de fem husene er i sikkerhet. Det er uvisst hvor mange hus som er evakuert, evakueringen har blant annet skjedd frivillig, sier Hugaas.

Foto: Gunn Merete Bergli
Foto: Gunn Merete Bergli Vis mer

Politiet får stadig nye meldinger om veier som er blitt ødelagt etter at bekker har gått over sine bredder. Politiet har ekstra mannskap ute og er forberedt på at det kan komme nye ras. Kriseberedskapen i området er etablert og tilgjengelig mannskap og ressurser er på plass.

- Det kan komme nye ras ettersom det fortsatt er store nedbørsmengder, sier Hugaas.

Hjelper til

Det er mange mennesker i sving for å rette opp skader på veiene i området, også beboerne i området har gått ut for å hjelpe til med ryddingen.

- Vi hjelper politiet der vi kan gjøre noe. Det er masse traktorer i sving for å få i orden grusveiene som er helt borte, sier Gunn Merete Bergli (25) til Dagbladet.no.

Hun forteller at det har sprutregnet i to dager, og at hun nærmest ble forskrekket da hun i dag oppdaget hvor store ødeleggelsene på veiene er. Det er meldt mer regn i natt.

- Det er helt sykt! Alt bare fosset ned, og veien her er helt borte, sier Bergli.

- Vi sitter ganske fast her