- Vi sitter på en tikkende integreringsbombe i Norge

- Det er på tide å begynne med minerydding, sier den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas.

- SITTER PÅ EN BOMBE: - Vi sitter på en integreringsbombe, sier Alexander Golding, leder for innenlandsavdelingen til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas i Norge. Foto: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET
- SITTER PÅ EN BOMBE: - Vi sitter på en integreringsbombe, sier Alexander Golding, leder for innenlandsavdelingen til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas i Norge. Foto: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi sitter på en integreringsbombe, sier Alexander Golding, leder for innenlandsavdelingen til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas i Norge. Caritas driver informasjonssenter for arbeidsinnvandrere i Oslo, Bergen, Drammen og Stavanger, og hadde i fjor 8211 henvendelser i Oslo alene.

- 67 av dem handlet om sosial dumping. Det betyr at vi annenhver dag vi holdt åpent hadde en henvendelse om dette. I 13 av henvendelsene var det fare for menneskehandel og tvangsarbeid, sier Golding. 

- Vi trenger minerydding Den katolske hjelpeorganisasjonen bistår blant annet arbeidsinnvandrere fra Polen, Litauen og Spania.

Innvandrere fra Polen er i dag den klart største gruppen her i Norge, med 91 000 personer. Den nest største gruppen innvandrere er fortsatt svensker, med 36 900 bosatte, men like bak følger innvandrere fra Litauen. Totalt er det nå 35 900 innvandrere fra Litauen.

- Vi har lenge hatt behov for arbeidsinnvandreres kompetanse og arbeidskraft og arbeidsinnvandringen til Norge har vært svært høy de siste ni åra. Samtidig har man ikke hatt en fungerende politikk for hvordan vi ønsker de nyankomne arbeiderne velkommen. Da får man en tikkende integreringsbombe, sier Golding, som mener man må ta tak i problemet før det er for seint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer