Hagen-forsvinningen:

- Vi sitter på mer informasjon enn vi kan gå ut med

141 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har lyden fra politiets tipstelefon stilnet. Men arbeidet har langt ifra stoppet opp.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor. Foto: Privat
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når politiet i dag teller opp, har omkring 1600 tips kommet inn siden de gikk ut med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. 68-åringen ble borte fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor. Først 9. januar gikk politiet ut offentlig.

Men sakens hovedspørsmål er fremdeles ikke besvart. Ingen av de 1600 tipsene har ledet politiet til Hagen eller de antatte gjerningsmennene som de mener har bortført milliardærkona. Antallet daglige tips som nå kommer inn, er tilnærmet null.

- Det er fremdeles ikke sikkert vi har fått samlet inn alle brikkene for å løse dette puslespillet. Men samtidig som det kan virke tilsynelatende stille utad, jobbes det iherdig. Og vi sitter jo på mer informasjon enn det vi kan gå ut med i offentligheten, sier politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet.

TIPS: Politiet opprettet et eget tipsmottak på Gardermoen for å kunne håndtere alle henvendelsene som kom inn etter offentliggjøringen av forsvinningen. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Merkverdig og påfallende

Tipsene representerer bare noen av brikkene i Hagen-puslespillet. I tillegg sitter politiet på store mengder bilder, teledata og 6000 timer med innsamlet videoovervåkning.

Blant overvåkningsvideoene ligger blant annet klippene av to menn som passerte milliardær og ektemann Tom Hagens arbeidsplass på Lørenskog bare kort tid før hans kone forsvant.

Fremdeles er ikke de to identifisert. Men alt håp om å spore opp hvem «telefonmannen» og «luemannen» er, er ikke ute.

- Noen av tipsene som ikke er gjennomgått handler om disse to. Man kan tenke seg forskjellige forklaringer på at de ikke har tatt kontakt, men det er to uavhengige personer og vi tenker at det er noe merkeverdig og påfallende ved at ingen av dem har gjort seg til kjenne, sier Brøske.

I tillegg til å vise overvåkningsklippene, gikk politiet i slutten av februar ut med ytterligere informasjon etter å ha fått eksperthjelp til å beregne høyden til de to. Den ene av mennene er mellom 176 og 182 centimeter høy, den andre er mellom 180 og 188 centimeter høy.

De alternative hypotesene

Til tross for flere meldinger fra de antatte gjerningspersonene, er det fremdeles en ting både etterforskere og familie savner. Et bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Samtidig som det dukker opp tvil om hvorvidt 68-åringen er i live, har det heller ikke kommet noe som tyder på det motsatte.

Politiinspektøren understreker at de derfor holder fast på hovedhypotesen om at kvinnen er bortført mot sin egen vilje. Samtidig pågår etterforskningen aktivt innen andre hypoteser.

- Vi etterforsker bredt, både når det gjelder bortføring og flere andre muligheter. Man har tidligere hatt saker hvor det viser seg at folk har blitt frivillig borte, man har hatt saker hvor en person har forulykket og det har tatt lang tid før vedkommende blir funnet, og man har andre straffbare forhold som fører til at en person forsvinner, sier Brøske og legger til:

- Alle disse alternativene blir undersøkt i etterforskningen, uten at jeg vil gå inn på om noen av dem er styrket eller svekket underveis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer