Ingen pågrepet etter skyting:

- Vi sitter på mye informasjon

Politiet har flere hypoteser om hva som var årsaken til at det ble løsnet flere skudd med automatvåpen mot en butikk på Stovner onsdag kveld.

SKUDD: Det ble avfyrt en rekke skudd mot butikken Vårt marked ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKUDD: Det ble avfyrt en rekke skudd mot butikken Vårt marked ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Politiet jobber torsdag intensivt med etterforskningen etter at det onsdag kveld ble avfyrt en rekke skudd mot en butikk på Stovner i Oslo. Etterforskningsleder Terje Bechmann ved enhet øst, sier politiet er godt i gang med både teknisk og taktisk arbeid.

- Vi fortsetter med vitneavhør og gjennomgår videomateriale. Det er også satt i gang tekniske undersøkelser av våpenet, sier Bechmann til Dagbladet.

Han understreker at etterforskningen fremdeles er i den innledende fasen. Det er heller ingen som er pågrepet eller siktet i saken.

- Flere hypoteser

- Men vi sitter på mye informasjon og godt materiale. Det er imidlertid for tidlig å si noe om motivet for skytingen, sier Bechmann, og legger til at politiet har flere hypoteser de jobber ut ifra.

Det var klokka 22.13 at politiet fikk melding om at butikken Vårt marked ble skutt mot. Butikklokalet var stengt da skuddene ble avfyrt, og da politiet kom til stedet, var det heller ingen som befant seg i butikken.

Ingen skadd

Det er fortsatt usikkert hvor mange som sto bak skytingen mot butikken like ved Stovner T-banestasjon. Et automatvåpen ble funnet på stedet, men politiet ønsker ikke å utdype hva slags type våpen det er snakk om.

- Vi har ingen opplysninger om at noen ble skadd, men ser likevel svært alvorlig på hendelsen. Derfor har vi satt ut en patrulje på stedet for å være synlig i området, sier etterforskningslederen.

Politiet går foreløpig ikke ut med overvåkningsbilder fra hendelsen, men Bechmann sier at dette vil bli vurdert fortløpende. Hvorvidt hendelsen har tilknytning til andre saker politiet jobber med, ønsker han foreløpig ikke å kommentere.