«Vi sitter ved vandet. En mann som skyter ikledd politiuniform. Hjelp oss ift når politiet kommer»

Livredde besøkende på AUFs sommerleir sendte meldinger på Facebook og Twitter.

SPERRET AV: Politiet har sperret av området rundt Utøya, etter at det ble løsnet skudd der i ettermiddag. Foto: HÅKON EIKESDAL
SPERRET AV: Politiet har sperret av området rundt Utøya, etter at det ble løsnet skudd der i ettermiddag. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Politiet har opprettet en pårørendetelefon for Utøya-skytingen: 32103282 og 32103278.

SOLLIHØGDA/OSLO (Dagbladet): Personer er skutt på en AUF-leir på Utøya, får Dagbladet bekreftet gjennom en politikilde. Det skal være en mann i politiuniform som skyter med maskinpistol. Området er sperret av.

En kilde sendte følgende melding til Dagbladet tidligere i kveld: «Skytingen pågår fortsatt, og vi må løpe fra sted til sted».

Da Dagbladet ankom Sollihøgda Café, rett utenfor politiets sperringer, sto rundt 20 personer og pårørende der. De holdt rundt hverandre og gråt.

- Jeg har tre barn der inne, to sønner og en datter. Jeg fikk en tekstmelding av datteren min, hvor det sto «Jeg elsker dere». Siden har jeg ikke fått tak i dem, sier en far til Dagbladet.

- Tør ikke lande Fylkessekretær Adrian Pracon sier til Varden at fire personer er skutt. Det er også kommet ubekreftede meldinger om at fem personer skutt.

Ambulansepersonell venter for å kunne rykke inn i området. Rundt 18.20 fikk de beskjed om å ikke dra videre, fordi det fortsatt skytes på øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer