SØRGER: Mike Lovelady har mistet sin bror, Erin Lovelady sin far. De er fortvilet over at Victor Lovelady kan ha blitt drept da det algeriske forsvaret aksjonerte mot gisseltakerne. Foto: AP Photo / Pat Sullivan / NTB scanpix
SØRGER: Mike Lovelady har mistet sin bror, Erin Lovelady sin far. De er fortvilet over at Victor Lovelady kan ha blitt drept da det algeriske forsvaret aksjonerte mot gisseltakerne. Foto: AP Photo / Pat Sullivan / NTB scanpixVis mer

«Vi skal alle dø, men han skulle ikke dødd på den måten»

Broren og datteren til Victor som ble drept i gisselaksjonen kritiserer militæraksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Texas-mannen Victor Lovelady ble drept i gisselaksjonen i In Amenas, hvor fem norske statoilansatte fortsatt er savnet.

Familien hans snakker nå om sorgen, savnet og sinnet etter aksjonen.

Reagerer De reagerer på aksjonen fra det algerisk militæret, hvor flere gisler ble drept, etter at militæret angrep biler med gisseltakere og gisler. De skjønner ikke hvorfor de ikke kunne aksjonert sammen med amerikanske og britiske spesialstyrker.

- De kunne gjort det på en bedre måte enn et direkte militært angrep, sier hans datter Erin Lovelady (27) til Fox News.

Familien kommer fra byen Nederland i Texas.

- Skulle ikke dødd på den måten Victors storebror Mike Lovelady sier det slik:

- Broren min skulle ikke ha dødd på den måten. Vi skal alle dø, men han skulle ikke dødd på den måten.

Erin sier hun ikke klarer å finne ord for å beskrive hvordan hun har det nå.

- Det går ikke an å beskrive det. Jeg kunne ringe ham når jeg var lei meg, når jeg var glad eller når jeg trengte råd. Jeg kan ikke gjøre det lenger, sier hun.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sa i helga at det er grunn til å tro at de algeriske sikkerhetsstyrkene holdt seg i ro så lenge det var mulig før de aksjonerte lørdag.

- Algeriske sikkerhetsstyrker tok seg lørdag morgen inn på gassanlegget der de siste gisseltakerne oppholdt seg. Vi har grunn til å tro at de holdt seg rolig så lenge det var mulig, før situasjonen utviklet seg slik at det ble nødvendig å gripe inn for å redde de siste gjenværende gislene, sa utenriksminister Eide lørdag kveld.

- Egne midler Utenriksministeren har understreket at en aksjon på algerisk jord er Algeries ansvar og at det er opp til landets myndigheter å avgjøre om de ønsker hjelp utenfra, skriver NTB.

- I Norge ville vi også vurdert om vi trengte å be om hjelp eller om vi ville klare oss selv, og jeg tror mange land ville forsøkt å løse dette med egne midler.

Eide sier det ikke er noe som tyder på at gisselaksjonen ville blitt løst annerledes med norsk bistand.