- Vi skal arrestere disse nordmennene

Amerikanere jakter verden rundt på SS Norway-maskinsjefer.

SIKTET FOR Å HA DUMPET OLJEHOLDIG BUNNVANN: Tre nordmenn og tidligere maskinsjefer etterlyst. Bildet er fra 2004. I dag er skipet opphugget. Foto: Reuters/ SCANPIX.
SIKTET FOR Å HA DUMPET OLJEHOLDIG BUNNVANN: Tre nordmenn og tidligere maskinsjefer etterlyst. Bildet er fra 2004. I dag er skipet opphugget. Foto: Reuters/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Amerikanske myndigheter setter alt inn på å ta de tre nordmennene som er ettersøkt for miljøforbryteler om bord på «SS Norway» på slutten av 1990-tallet og starten av 2000-tallet.

- Disse tre personene er siktet for lovbrudd. Det er åpne saker og det er arrestordrer for hver og en. EPA har som intensjon å løse disse sakene og komme til en konklusjon gjennom domstolene, sier pressetalsmann Dave Ryan til Dagbladet.no.

En ferietur til Europa kan dermed bli skjebnesvanger for de tre etterlyste.Environmental Protection Agency (EPA) har siktet nordmennene for å ha dumpet oljeholdig vann fra cruiseskipet, for å ha forfalsket loggbøker og for å ha konspirert om dette.

- UskyldigeDagbladet.no snakket med en av de tre siktede, en 62 år gammel pensjonist, sist mandag. Han mener at han og kollegene er uskyldige. At de slet for å unngå forurensing med gammelt utstyr, men gjorde så godt de kunne. At de ble utsatt for en hevnaksjon fra en kollega som fikk sparken og at de ble gjort til syndebukker av rederiet.

62-åringen har ikke fått noen henvendelser siden han ble bedt av rederiet om å holde seg hjemme, og trodde saken var henlagt. Den tidligere maskinsjefen hadde lagt den bitre saken bak seg. Men det har ikke amerikanske myndigheter gjort. De tre sjømennene risikerer å bli arrestert og utlevert til USA dersom de beveger seg utenfor Norges grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer