Vi skal arve jorda, men hva får vi?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

REPLIKK: Dagens ungdom er et resultat av foreldregenerasjonens forkastning av sin egen arv. I mange generasjoner har det vært trange kår hvor man ofte har måtte støtte seg til familie for å leve et best mulig liv. Foreldregenerasjonen har forkastet kjernefamilie-drømmen og gått mer ut av hjemmet for rekreasjon og underholdning. Dette er noe ungdommen har vokst opp med og da er det derfor naturlig at de utvikler sine egne måter å oppnå samme resultat på; internett og sms. Ungdommen har utnyttet teknologien til sine behov.

Hva skole angår så har vel ikke ungdommen selv så mye å si hvordan den skal være, de simpelt hen tilpasser seg som de best kan, og har du internett for hånd kan en finne ut omtrent hva som helst, så hvorfor memorisere alt en ikke trenger å gå rundt å kunne.

Det er ikke så mange av oss nordmenn, dyre er vi også, så det er kansje ikke så rart at vi henter inn eksperthjelp fra utlandet til store konsulentoppdrag til for eksempel Olje- og Gassproduksjon.

Realiteten er at neste generasjon er et resultat av din egen generasjon, så spørsmålet Steinfeldt egentlig stiller er: Har vi feilet som foreldre? Nei, Steinfeldt, ikke feilet, bare bommet i forhold til hva dere forventet. Verden er ikke den samme som hva den var før, den har bare forkledt fellene slik at vi også kan gå i dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer