- Vi skal beholde ham uansett

Klienten til Sigurd Klomsæt etter at han ble fjernet fra terrorsaken.

PÅ VEI UT: Oslo tingrett besluttet i dag at advokat Sigurd Klomsæt mister oppnevningen som bistandsadvokat i terrorsaken. Det synes ikke klienten han bistår noe om. Foto: Berit Roald / Scanpix
PÅ VEI UT: Oslo tingrett besluttet i dag at advokat Sigurd Klomsæt mister oppnevningen som bistandsadvokat i terrorsaken. Det synes ikke klienten han bistår noe om. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag besluttet Oslo tingrett at Sigurd Klomsæt ikke skal få fortsette som bistandsadvokat i terrorsaken etter at politiet mener han har stått bak lekkasjer til media.

Advokaten bistår en 16 år gammel overlevende fra Utøya 22. juli. Faren til gutten sier til Dagbladet at tingrettens beslutning ikke endrer noe for deres forhold til Klomsæt.

- Vi skal beholde ham som bistandsadvokat uansett utfall i dag. Her er det en ankemulighet. Han gjør en flott jobb, sier faren til Dagbladet.

Han sier de er svært fornøyde med Klomsæt som bistandsadvokat.

- Vi har jevnlig kontakt med vår advokat og han oppdaterer oss fortløpende med hva som skjer og kommer til å skje. Jeg hører fra andre at de nesten ikke har hatt kontakt med sine bistandsadvokater. Det problemet har ikke vi. Klomsæt følger opp sine klienter, sier faren.