- Vi skal eliminere terroristene

Pakistans statsminister lader grepet foran storoffensiv mot Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I en fjernsynssendt tale sent torsdag kveld, sa Pakistans statminister Yousuf Raza Gilani at den pakistanske hæren er satt inn for å knuse Taliban.

- For å gjenreise æren og stoltheten til vårt hjemland, og for å beskytte vårt land, er regjeringsstyrkene satt inn for å eliminere islamistene og terroristene.

- Tiden har kommet da hele nasjonen burde stå ved regjeringens og hærens side mot de som ønsker å ta hele nasjonen som gissel og true hele vår framtid med våpen, sa Gilani, ifølge BBC.

Slutt på fredsavtalenMed disse ordene ble den varslede militære offensiven mot Taliban formelt annonsert. En offensiv som setter et endelig punktum for den vaklende fredsavtalen som ble inngått med Taliban i februar i år.

Den tøffe ordbruken kommer samtidig med at Pakistans president Asif Ali Zardari er i Washington for å be om en økonomisk hjelpepakke på 7,5 milliarder dollar. USA har allerede lovet at de skal bidra med 400 millioner dollar i hjelp raskt.

Både USA og andre land har sett med bekymring på Talibans frammarsj i Pakistan. For to uker siden hadde Taliban inntatt Buner-distriktet, ti mil fra hovedstaden Islamabad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer