- Vi skal få de svarte boksene klokka ni i kveld

Lovet fri tilgang til krasjstedet.

BOKSEN: Dette skal vise den svarte boksen. Foto: REUTERS/Reuters TV
BOKSEN: Dette skal vise den svarte boksen. Foto: REUTERS/Reuters TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malaysias statsminister Najib Razak holdt i kveld der han informerte om den pågående etterforskningen av flight MH17.

Flyets svarte bokser har fram til nå vært i hendene på de pro-russiske opprørerne som har kontrollen i områder. Opprørerne har også, ifølge en rekke lands myndigheter, tuklet med krasjstedet.

Fri tilgang - Vi har nå fått til en avtale med de pro-russiske opprørerne om å få de svarte boksene klokka ni i kveld. Vi har også avtalt at våre etterforskere skal få fri tilgang til stedet.

Overleveringen vil bli gjort i den ukrainske byen Donetsk. Millionbyen som nå er gjenstand for voldsomme kamper mellom ukrainske styrker og opprørere.

Malaysia skal ha 133 etterforskere i Ukraina.

Likene etter nedskytingen av MH17 skal sendes til Nederland, opplyser statsministeren.

I et innlegg på sin egen Facebook-side, redegjør statsministeren for den nye avtalen.

- Vi har jobbet i flere dager med å få kontakt med de som har styrt på krasjstedet. Det viktige er å sikre sport fra stedet, starte en uavhengig undersøkelse og først og fremst få tak i likene, skriver han.

Likene flys til Nederland Statsministeren har snakket med opprørsleder Alexander Borodai, den selvutnevnte presidenten i Donetsk-regionen.

I detalj går avtalen ut på at de 282 likene som ligger om bord i vogner på togstasjonen i den ukrainske byen Torez, skal flyttes med tog til Kharkiv.

Ifølge en rekke journalister i Ukraina har allerede toget tatt av fra stasjonen. Fra Kharkiv skal likene flys til Amsterdam,  der seks stykker fra det malaysiske teamet skal være med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer