- Vi skal finne årsaken

I dag begynte etterforskere fra Romerike-politiet og Kripos arbeidet med å finne årsaken til togulykken på Lillestrøm stasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag begynte de første etterforskerne det tekniske undersøkelsesarbeidet for å finne ut hvorfor et godstog dundret rett inn i et annet parkert tog natt til onsdag i forrige uke.

Sammenstøtet forårsaket en brann i en propanvogn, og nærmere 2000 personer ble evakuert på grunn av eksplosjonsfaren.

- Vi har jo hørt bremsesvikt vært nevnt som mulig årsak, men politiet må holde alle muligheter åpne i denne fasen av etterforskningen. Er det bremsesvikt må vi også finne ut hvordan det kunne skje. Vi må også undersøke om det kan foreligge straffbare forhold, sier politiinspektør Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

- Hvordan arbeider teknikerne?

- Alt skal undersøkes. Lokomotivet, vognene, skinnene og lyssignal. I tillegg vil det bli tatt flere avhør av personer som kan belyse saken. Hovedoppgaven er å finne årsaken til ulykken, sier Kalvå.

Parallellt med Romerike-politiet og Kripos arbeider også en undersøkelseskommisjon for å finne årsaken til ulykken som er kostnadsberegnet til rundt 100 millioner kroner.

- Politiet og kommisjonen utfyller hverandre, og jeg vil tro at det samarbeidet skal gå greit, sier Kalvå.