Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal finne den savnede, dersom han ligger her

Dykkerne regner med å få gjennomført leitingen etter Per-Erik Burud i dag.

 OVERSIKTLIG - TROSS DÅRLIG SIKT:  Daglig leder Roger Wisth (i gult) i Stavern Dykkersenter regner med at dykkerne skal få gjennomsøkt det anviste leiteområdet i løpet av dagen eller kvelden. Og han er sikker på at de vil finne den savnede dersom han ligger i dette området. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET.
OVERSIKTLIG - TROSS DÅRLIG SIKT: Daglig leder Roger Wisth (i gult) i Stavern Dykkersenter regner med at dykkerne skal få gjennomsøkt det anviste leiteområdet i løpet av dagen eller kvelden. Og han er sikker på at de vil finne den savnede dersom han ligger i dette området. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem dykkere fra Stavern Dykkersenter gjenopptok ved 08-tiden i dag sokningen etter den savnede Per-Erik Burud utenfor Tjøme.

Et dykkerteam fra brannvesenet skal også delta i leitingen i dag.

I går ettermiddag begynte dykkerne å sokne i et mer avgrenset område etter at den overlevende fra båtulykken, Asbjørn Aasheim, hadde vært med politiet ut til ulykkesområdet for andre gang.

Da kunne Aasheim gi en mer presis beskrivelse av hvor han sist hadde sett Burud i havoverflaten.

Halvparten gjenstår - Under politiets ledelse startet vi å finkjemme et område som er om lag 200 meter bredt og 1 000 meter langt, sier daglig leder Roger Wisth i Stavern Dykkersenter til Dagbladet etter at dagens leiteaksjon er kommet i gang.

I går ettermiddag og kveld kom dykkerne gjennom halvparten av leiteområdet uten å finne verken den savnede eller noen løse gjenstander fra ulykkesbåten.

- Vi skal finne han Wisth anslår at dykkerne skal greie å få gjennomsøkt resten av det definerte området i løpet av dagen og kvelden.

- Det er fortsatt lite strøm og vind i området. Dersom den savnede ligger her, skal vi finne han, sier dykkerlederen.

På grunn av mudrete bunn, er det bare en halv meter sikt i vannet for dykkerne.  Det er velkjente omgivelser for dykkerne. Søket tar bare mer tid enn om sikten er god.

15-16 meter - Vi bruker ikke lys der nede. Da ville vi bare se en hvit vegg, som når vi kjøre bil med fullt lys i snøvær, sier dykkersjefen.

Det er 15-16 meter på det dypeste i leiteområdet rett øst for Flåteskjær.

Politiet vurderer Politiet har ennå ikke bestemt om søket etter Burud kommer til å fortsette dersom dykkingen i det avgrensede området ikke gir resultater.

- Det er vurdering vi eventuelt må ta i samråd med dykekrne og kjentfolk i farvannet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestyfold politidistrikt til Dagbladet.

 HAR GJENOPPTATT SØK:  Fem dykkere fra Stavern Dykkersenter og et dykkerteam fra brannvesenet er i gang fra morgentimene med å fullføre søket i leiteområdet på 200 ganger 1 000 meter. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET.
HAR GJENOPPTATT SØK: Fem dykkere fra Stavern Dykkersenter og et dykkerteam fra brannvesenet er i gang fra morgentimene med å fullføre søket i leiteområdet på 200 ganger 1 000 meter. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET. Vis mer