- Vi skal finne ut nøyaktig hva som skjedde

Dagbladet traff USAs justisminister Eric Holder i Ferguson.

ETTERFORSKER SELV: USAs justisminister, Eric Holder (t.v), besøker i dag Ferguson etter halvannen uke med voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi. Her forlater han lunsjen på restauranten Drake?s Place etter å ha møtt den lokale politisjefen og andre ledere i lokalsamfunnet. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
ETTERFORSKER SELV: USAs justisminister, Eric Holder (t.v), besøker i dag Ferguson etter halvannen uke med voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi. Her forlater han lunsjen på restauranten Drake?s Place etter å ha møtt den lokale politisjefen og andre ledere i lokalsamfunnet. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FERGUSON (Dagbladet):  I halvannen uke har Ferguson i Missouri vært rystet av store demonstrasjoner og voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter etter at en politimann skjøt og drepte ubevæpnede, afroamerikanske Michael Brown (18).

Også natt til onsdag kom det til sammenstøt selv om demonstrasjonene, hvor Dagbladet var til stede, gikk noe roligere for seg enn foregående kvelder.

Siden Brown ble drept har kritikken haglet mot det lokale politiet for å holde tilbake informasjon og beskytte politimannen som skjøt, mot politiet for å svare brutalt og militant, og mot den lokale påtalemyndigheten for å være i lomma på politiet. Saken har vokst seg så stor at selv president Barack Obama har engasjert seg, og i dag, etter 11 dager med voldsomme demonstrasjoner, kom justisministeren hans, Eric Holder til Ferguson.

- Rett mann Dagbladet traff ham etter at han hadde spist lunsj på restauranten Drake?s Place hvor han blant annet traff politisjef Ron Johnson fra Missouri State Highway Patrol, som har hatt ansvaret for sikkerheten til demonstrantene siden torsdag. Han møtte også andre ledere i lokalsamfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer