LOKALVALGSEIER: Erdogan erklærte natt til mandag seier for sitt parti ved søndagens valg og truet sine rivaler med at de skal få «betale dyrt» for å ha forsøkt å styrte ham. Foto: Emrah Gurel / AP Photo
LOKALVALGSEIER: Erdogan erklærte natt til mandag seier for sitt parti ved søndagens valg og truet sine rivaler med at de skal få «betale dyrt» for å ha forsøkt å styrte ham. Foto: Emrah Gurel / AP PhotoVis mer

- Vi skal gå inn i hulene deres, og de vil betale dyrt

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan erklærer valgseier og truer opposisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erdogan erklærte natt til mandag seier for sitt parti ved søndagens valg og truet sine rivaler med at de skal få «betale dyrt» for å ha forsøkt å styrte ham.

- De som angrep Tyrkia, er skuffet, sa Erdogan med referanse til de ødeleggende avsløringene av korrupsjon i hans administrasjon.

- Jeg takker alle som har bedt for vår seier over hele verden, ropte han ut på balkongen til sitt partis hovedkvarter i Ankara til flere tusen jublende tilhengere av det moderate islamistiske AS-partiet som hadde samlet seg.

Etter hvert som opptellingen gikk sin gang, ble det stadig klarere at partiet har vunnet stort over hele landet, inkludert i storbyene Istanbul og Ankara, over den sekulære opposisjonen.

Erdogan truet igjen med å forfølge tilhengerne av Fethullah Gülen som han anklager for å undergrave hans regjering fra sitt eksil i USA.

- Vi skal gå inn i hulene deres, og de vil betale dyrt, truet han.

(NTB)