Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal gjøre ett av våre beste valg

Men Høyre-leder Erna Solberg hopper langt i fra av glede over at Høyre kan gjøre sitt beste kommunevalg noensinne.

HAR EN DRØM:  Høyre-leder Erna Solberg håper og tror at halvparten av Norges befolkning skal bo i Høyre-styrte kommuner etter valget, men lar seg langt i fra rive med av gode meningsmålinger. - Det er litt krevende i innspurten, sier Solberg, før hun hastet inn på Stortinget for å gjøre de siste forberedelser mot gårskveldens viktige partilederdebatt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HAR EN DRØM: Høyre-leder Erna Solberg håper og tror at halvparten av Norges befolkning skal bo i Høyre-styrte kommuner etter valget, men lar seg langt i fra rive med av gode meningsmålinger. - Det er litt krevende i innspurten, sier Solberg, før hun hastet inn på Stortinget for å gjøre de siste forberedelser mot gårskveldens viktige partilederdebatt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Erna Solberg proklamerte at partiet skulle gjøre ett av sine aller beste kommunevalg på landsmøtet, mente noen hun var for overambisiøs. Mye tyder på at hun får rett.

Bare to dager før valget viser Dagbladet og Synovates kommunemåling at Høyre blir en av valgets store vinnere. Partiet ligger like bak Arbeiderpartiet, med 28,2 prosent.

Blir dette valgresultatet, vil Høyre gjøre sitt nest best kommunevalg gjennom historien, etter rekordvalget i 1979 (29,2 prosent). Men en målrettet og nøktern Erna Solberg lar seg ikke affisere av nok en god måling.

- Jeg er ikke der. Jeg er nøktern og jobben er langt fra over. Det er mandag som gjelder, sier Solberg til Dagbladet.

17 av 19 fylker Under Høyres landsmøte i vår, sa Solberg at Høyre nå skal gjøre ett av sine aller beste valg. Målet var også at halvparten av innbyggerne i Norge skal bo i en Høyre-styrt kommune.

- Noen mente at målet var overambisiøst, men jeg blir fornøyd hvis vi tangerer vårt tredje beste kommunevalg, som var på litt over 23 prosent. Men det er ikke målinger, men valget 12. september som gjelder, gjentar Solberg.

Siden valgkampen offisielt ble satt i gang den 13. august, har Erna Solberg hatt tettpakket program. Hun har besøkt 17 av totalt 19 fylker, og møtt potensielle velgere rundt i hele Norge i nær halvparten av valgkampdagene.

- Målingene viser jo at vi har vårt budskap har nådd fram til velgerne, sier Erna Solberg, og fortsetter med Høyres mantra gjennom hele valgkampen: Kunnskap i skolen, valgfrihet og verdighet i eldreomsorgen, trygge lokalsamfunn og bedre veier.

Ringer foreldre I dag er Solberg ute blant folket i Lillestrøm og på Lambertseter, blant annet sammen med Høyre-velger-sanker og ordfører-kandidat i Oslo, Fabian Stang. Også i morgen starter Høyre-lederen i Oslo, før turen går til hjembyen Bergen.

-  Det er litt krevende i innspurten. Målingene viser at det er veldig tett mange steder. Vi har jo nå over 460 valg, og det er viktig å få så mange Høyre-ordførere som mulig, til fordel for de rødgrønne, sier Erna Solberg.

Hun har mye å gjøre. Både store og små oppgaver. Som å følge oppfordringen fra twitreren rogsun (Roger Sundt):

- Han ba meg ringe foreldrene hans og si at de må stemme, og da gjør jeg det, smiler Solberg, før hun haster inn på Stortinget sammen med to av sine to nære medarbeidere.

Om drøye to døgn får Solberg svar på om hun kan senke skuldrene og juble.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!