- Vi skal gjøre ett av våre beste valg

Men Høyre-leder Erna Solberg hopper langt i fra av glede over at Høyre kan gjøre sitt beste kommunevalg noensinne.

HAR EN DRØM:  Høyre-leder Erna Solberg håper og tror at halvparten av Norges befolkning skal bo i Høyre-styrte kommuner etter valget, men lar seg langt i fra rive med av gode meningsmålinger. - Det er litt krevende i innspurten, sier Solberg, før hun hastet inn på Stortinget for å gjøre de siste forberedelser mot gårskveldens viktige partilederdebatt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HAR EN DRØM: Høyre-leder Erna Solberg håper og tror at halvparten av Norges befolkning skal bo i Høyre-styrte kommuner etter valget, men lar seg langt i fra rive med av gode meningsmålinger. - Det er litt krevende i innspurten, sier Solberg, før hun hastet inn på Stortinget for å gjøre de siste forberedelser mot gårskveldens viktige partilederdebatt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Erna Solberg proklamerte at partiet skulle gjøre ett av sine aller beste kommunevalg på landsmøtet, mente noen hun var for overambisiøs. Mye tyder på at hun får rett.

Bare to dager før valget viser Dagbladet og Synovates kommunemåling at Høyre blir en av valgets store vinnere. Partiet ligger like bak Arbeiderpartiet, med 28,2 prosent.

Blir dette valgresultatet, vil Høyre gjøre sitt nest best kommunevalg gjennom historien, etter rekordvalget i 1979 (29,2 prosent). Men en målrettet og nøktern Erna Solberg lar seg ikke affisere av nok en god måling.

- Jeg er ikke der. Jeg er nøktern og jobben er langt fra over. Det er mandag som gjelder, sier Solberg til Dagbladet.

17 av 19 fylker Under Høyres landsmøte i vår, sa Solberg at Høyre nå skal gjøre ett av sine aller beste valg. Målet var også at halvparten av innbyggerne i Norge skal bo i en Høyre-styrt kommune.

- Noen mente at målet var overambisiøst, men jeg blir fornøyd hvis vi tangerer vårt tredje beste kommunevalg, som var på litt over 23 prosent. Men det er ikke målinger, men valget 12. september som gjelder, gjentar Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer