- Vi skal ha takhøyde i KrF, men det må være et tak

Et flertall i KrFs fylkeslag vil vrake Inger Lise Hansen.

-VRAKES:  Kristelig Folkepartis andre nestleder, Inger Lise Hansen, er ikke ønsket videre i ledelsen av 15 av 19 fylkeslag. Foto: Heiko Junge / Scanpix
-VRAKES: Kristelig Folkepartis andre nestleder, Inger Lise Hansen, er ikke ønsket videre i ledelsen av 15 av 19 fylkeslag. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av fylkeslagene i Kristelig Folkeparti (KrF) ønsker ikke at nestleder Inger Lise Hansen skal fortsette i partiledelsen.

Når valgkomiteen i KrF møtes onsdag, er dagens andre nestleder Inger Lise Hansen ignorert i et flertall av forslagene fra fylkeslagene, skriver Dagsavisen. 15 av 19 fylkeslag sier til avisen at de vil ikke ha med Hansen videre i ledertrioen. De øvrige fire fylkeslagene vil ikke uttale seg, eller de har ikke bestemt seg ennå.

Fylkesleder i Oslo KrF begrunner skepsisen til Hansen med at han mener hun har hatt gjentatte soloutspill som har vært skadelige for KrF.

- Vi skal ha takhøyde i KrF, men det må være et tak. Og hun har gått igjennom det taket, sier han.

Også fylkeslederen i Sør-Trøndelag KrF, Espen Agøy Hegge, er negativ til Hansen.

- Hun oppfører seg ikke som en nestleder. Hun viser ikke lojalitet til partiet som helhet eller til partiets landsmøtevedtak, sier han.

Inger Lise Hansen sier at hun har lyst til å fortsette som nestleder i partiet.

- Jeg forholder meg til prosessen internt i partiet og venter på henvendelse fra valgkomiteen, sier hun.

Det er allerede klart at Knut Arild Hareide vil bli innstilt som ny KrF-leder etter Dagfinn Høybråten

(NTB)