«Vi skal ikke bli redde, vi skal bli forbannet»

Svenske redaktører oppfordrer til toleranse og å ikke la terrorister vinne.

NÆRE PÅ: Overvåkningsbildene fra Drottningagatan lørdag, da en liten del av bombemannens konstruksjon eksploderte i en stikkgate, viser folk som flykter i alle retninger i det tettpakkede julerushet.
NÆRE PÅ: Overvåkningsbildene fra Drottningagatan lørdag, da en liten del av bombemannens konstruksjon eksploderte i en stikkgate, viser folk som flykter i alle retninger i det tettpakkede julerushet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederartiklene i de store svenske avisene i dag er variasjoner over samme budskap: At ingen terrorister skal få ødelegge svenskenes hverdagsliv, og at raseriet mot en enkeltpersons forbrytelser og motiver ikke må rettes mot folkegrupper.

- Vi må holde sammen nå Under tittelen «Redselen får ikke vinne» skriver Expressen at hendelsen på lørdag er unik i hele Skandinavia og mesteparten av Europa. Avisa går samtidig langt i å advare mot at høyreekstreme i Sverige får det som de vil.

«[Gjerningsmannens] fremste hensikt ser ut til å være å skape en konflikt mellom muslimer og Sverige, og i det har han felles interesser med andre grupper. På Sverigedemokratenes twittersider har selvmordssprengningen blitt møtt av triumferende utrop. Det er ekstremt viktig at samfunnet ikke tilfredsstiller selvmordsbomberens hensikter ved å fremme motsetninger og fordele kollektiv skyld», skriver redaktøren.

Expressen ber svenskene være kompromissløse mot terrorister.

«De radikale, voldsforherligende kreftende taler ikkke for noen andre enn seg selv, og deres forbrytelser må aldri unnskyldes, eller betraktes som innleg i noen debatt. (....) [Men] de blir virkelig farlige først om de lykkes i å få oss til å synke ned i hat og redsel. Derfor må vi holde sammen nå.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer