<strong>HARDKJØR:</strong> Knut Arild Hareide, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad mener kjemien i partiledelsen fortsatt er god til tross for det politiske hardkjøret. Foto : Gunnar Ringheim / Dagbladet
HARDKJØR: Knut Arild Hareide, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad mener kjemien i partiledelsen fortsatt er god til tross for det politiske hardkjøret. Foto : Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer

KrFs veivalg

- Vi skal kunne se hverandre i øynene etterpå også

KrF-ledelsen hevder at de opptrer redelig og skikkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I formiddag presenterte ledertrioen i KrF sin nye barnereform med blant annet kraftig økning av barnetrygden. Men kampen om partiets veivalg tok naturlig nok mye av fokuset.

Utad framstår Knut Arild Hareide, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad som en samlet partiledelse. Til tross for påstander om indre splid. Det er kommet fram at Ropstad skal være ønsket som ny partileder hvis Hareide taper kampen om å ta KrF til venstre. Ropstad beskyldes også for å ha samkjørt sitt abortutspill med Høyre og Erna Solberg.

Men Knut Arild Hareide bedyrer at kjemien fortsatt er god etter de siste ukers hardkjør.

- Jeg tror nok at vi alle tre har vært litt oppgitt over noen av oppslagene, som vi ikke kjenner oss igjen i. Vi er uenige om veivalget, men snakker godt sammen. Vi har en åpen tone. I går reiste Olaug til Telemark-møtet, slik vi tre var enige om. Så kommer det oppslag om at hun trosset reglene. Vi ser jo at alt vi tar i får en stor oppmerksomhet for tida, sier Hareide til Dagbladet.

- Neste gang jeg skal på fly, skal jeg få lapp med «Jeg reiser alene», skyter Olaug Bollestad inn.

- Og så må det stå: «med tillatelse», sier Kjell Ingolf Ropstad.

- Skal jeg liksom tenke at her må jeg være med i dag, fordi mor må være med. Nei, det går ikke an, sier Olaug Bollestad, og ler.

Motsatt bilde

<strong>BARNEREFORM:</strong> KrF la fram sin nye barnereform i Stortinget i formiddag. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
BARNEREFORM: KrF la fram sin nye barnereform i Stortinget i formiddag. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer

- Vi har visste at denne prosessen ville bli krevende, men vi har en god relasjon og jeg opplever at vi snakker godt sammen, sier Hareide.

- Ja, kjære tid, sier Bollestad.

- Derfor er vi nok litt oppgitt over medier som tegner det motsatte bildet av hva som er realiteten, sier Hareide.

- Så det er ikke noe problem for deg at Ropstad har møter med Høyre?

- Kjell Ingolf har jeg full tillit til. Det er mitt signal. Han har et annet veivalg enn mitt. Det må han ha lov til å jobbe for, og vi har en god dialog. Så vet ikke jeg alt hva han gjør, og han vet ikke alt hva jeg gjør. Men vi opptrer redelig og skikkelig mot hverandre.

Står ved mailen

- Og dere har orientert hverandre om det dere skal orientere hverandre om?

- Ja, absolutt, sier Kjell Ingolf Rostad.

- På tross av uenighet i et så viktig spørsmål for KrF, så har vi høy grad av tillit til hverandre. Vi snakker åpent og ærlig, sier han.

- Det er jo hele forutsetningen for at vi kan ha et samlet lag etterpå også, sier Olaug Bollestad.

- Selv om vi velger ulik vei, så må vi være så åpne at vi kan se hverandre i øynene etterpå også. Det skulle blott bare mangle, sier hun.

- KrF’ere i Agder og Hordaland tar til orde for å følge Rogalands modell for delegatvalg. Hva tenker du om det?

- Det som står i mailen vi sendte ut fra partiledelsen står jeg fortsatt for. Det forsøkte jeg også å formidle på møtet i Rogaland. Vi legger oss ikke opp i voteringen, det er fylkeslagenes suverene rett. Men vi gir et råd fordi vi vil at alle skal bli hørt, at vi ønsker at det så langt som mulig skal være representativt. Det sa jeg i Rogaland. Det sa jeg i Telemark i går. Det står jeg også for i de andre fylkene, sier Olaug Bollestad.

Gjenspeiles

Knut Arild Hareide er opptatt av at KrF skal kunne gå videre som samlet lag.

- Alle skal oppleve at dette valget er tatt av partiet. Derfor har vi bedt om at det som blir sagt på fylkesårsmøtene skal gjenspeiles i delegasjonene. Men vi har ikke lagt om spilleregler, men har gitt det samme rådet hele veien, sier Knut Arild Hareide.

- Ja, vi diskuterte allerede i landsstyret 28. september at vi måtte sikre en åpen og god prosess, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer