- Vi skal løse krisen sammen

Dansk imam foreslår uavhengig kommisjon for å løse konflikten om Muhammed-karikaturene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet.no) - Det er ikke for sent. Vi må arbeide hardt for å slukke denne brannen, sa Abu Laban under fredagsbønnen her i København i ettermiddag.

Skohyllene var fulle og de flere hundre fremmøtte muslimene måtte legge ut sine bønnetepper helt ut i gården utenfor, da imamen holdt sin fredagsbønn i Det islamske trossamfunns lokaler nordvest i den danske hovedstaden, der også et massivt oppbud av internasjonale pressefolk og fotografer deltok.

Den danske imamen foreslo i en følelsesladet bønn at det nedsettes en uavhengig kommisjon med representanter fra Danmark og Midtøsten for å løse krisen i kjølvannet av at Jyllands-Posten publiserte tolv karikaturtegninger av Muhammed, skriver Ritzau.

- Vi aldri gå med på kompromiss om vår profet, Muhammed, sa Abu Laban og fikk et rungende «Gud er stor» til svar fra forsamlingen. Han la stor vekt på at Muhammed og Koranen er hellig for muslimer, og at publiseringen av karikaturene derfor var svært krenkende for danske muslimer.

- Jeg er dypt såret, sa imamen.

Hele den danske presse var møtt frem, men også norske, svenske, finske, britiske, tyske og franske journalister skapte trengsel i moskeen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer