Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal ødelegge IS

Barack Obama holdt tale til det amerikanske folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi skal ødelegge IS og alle andre terrororganisasjoner som prøver å skade oss, sa USAs president Barack Obama under en tale til det amerikanske folk søndag kveld.

Talen var ment å berolige landets innbyggere i etterkant av skytemassakren som krevde 14 menneskeliv i California onsdag. 

- Dette var en terrorhandling med mål om å drepe uskyldige mennesker, sa han.

- Reell terrortrussel Samtidig understreket han at det ikke er noe som tyder på at massakren i San Bernardino onsdag var regissert av terrororganisasjoner i andre land. 

- Terrortrusselen er reell, men vi kommer til å overvinne den, sa Obama.

Han lovet også at USA ville gå til kamp mot terrorister, uavhengig av hvor i verden de befinner seg.

- Vi vil ødelegge IS og enhver annen terrororganisasjon som prøver å skade oss, sa han.

Han sier det likevel er uaktuelt for USA å bli involvert i en langvarig og kostbar bakkekrig. 

Presidenten oppfordret også den amerikanske kongressen til å revurdere landets våpenlover, og sa blant annet at folk som er oppført på landets fly-forbudsliste ikke bør få tillatelse til å kjøpe våpen.

- Fortsetter jakten Presidenten forklarte at krigen mot IS i Irak og Syria skal foregå på tre fronter:

• Luftangrepene skal fortsette, med hjelp fra land som Tyskland, Frankrike og Storbritannia.
- Vi kommer til å fortsette å jakte på terrorister i alle land der det måtte være nødvendig, sa Obama.

Amerikanske soldater skal fortsette opptreningen av antiterror-styrker i Irak og Syria, samt levere utstyr. 
- Slik kan vi fjerne IS-krigernes gjemmesteder. I begge landene sender vi inn spesialstyrker som kan akselerere offensiven mot IS. 

USA skal samarbeide med land som har en majoritet av muslimer og islamske samfunn i USA, for å hindre rekrutteringen til ekstremistgrupper som IS. 
- Vi skal stanse terrorplanlegging, strupe inntektskildene, og hindre dem i å rekruttere flere krigere, sa Obama i sin tale. 

Skulle berolige USA Det var i forkant av kveldens tale forventet at Obama skulle berolige amerikanere om terrortrusselen mot landet.

- Presidenten vil komme med en oppdatering om den pågående etterforskningen etter det tragiske angrepet i San Bernardino. Han kommer også til å snakke om den bredere trusselen terrorisme utgjør, hvordan den har utviklet seg og hvordan den kan bekjempes, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.

En tjenestemann i Obamas administrasjon sa at presidenten også ville gjennomgå tiltakene regjeringen har gjort for å holde USA trygt siden terrorangrepene 11. september 2001 og Paris-angrepene tidligere i år.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media