- Vi skal ødelegge IS

Barack Obama holdt tale til det amerikanske folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi skal ødelegge IS og alle andre terrororganisasjoner som prøver å skade oss, sa USAs president Barack Obama under en tale til det amerikanske folk søndag kveld.

Talen var ment å berolige landets innbyggere i etterkant av skytemassakren som krevde 14 menneskeliv i California onsdag. 

- Dette var en terrorhandling med mål om å drepe uskyldige mennesker, sa han.

- Reell terrortrussel Samtidig understreket han at det ikke er noe som tyder på at massakren i San Bernardino onsdag var regissert av terrororganisasjoner i andre land. 

- Terrortrusselen er reell, men vi kommer til å overvinne den, sa Obama.Han lovet også at USA ville gå til kamp mot terrorister, uavhengig av hvor i verden de befinner seg.

- Vi vil ødelegge IS og enhver annen terrororganisasjon som prøver å skade oss, sa han.

Han sier det likevel er uaktuelt for USA å bli involvert i en langvarig og kostbar bakkekrig. 

Presidenten oppfordret også den amerikanske kongressen til å revurdere landets våpenlover, og sa blant annet at folk som er oppført på landets fly-forbudsliste ikke bør få tillatelse til å kjøpe våpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer