- Vi skal rydde opp hvis det er gjort feil

Pakistan Velferds Organisasjon skal be om skriftlig bekreftelse fra samtlige 506 påståtte medlemmer.

AVVISER MEDLEMSJUKS: Leder Fazal Hussain i Pakistan Velferds Organisasjon. Foto: TV2
AVVISER MEDLEMSJUKS: Leder Fazal Hussain i Pakistan Velferds Organisasjon. Foto: TV2Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): TV2 meldte i kveld at Norges største innvandrerforening — Pakistan Velferds Organsiasjon, mistenkes for medlemsjuks.

Organisasjonen har mottatt drøyt én million kroner i støtte av Oslo kommune i løpet av de siste ti årene, ifølge kanalen.

Kanalen har ringt et tilfeldig utvalg av de 506 medlemmene i foreningen. 28 av de 34 oppringte personene benektet overfor TV2 at de er medlemmer.

Ber om skriftlig bekreftelse
Leder Fazal Hussain avviser at de har forsøkt å jukse med medlemstallene.

- Vi tror ikke denne påstanden er riktig og jeg er sikker på at vi ikke har gjort noe feil, men hvis det likevel skulle være det så må det ryddes opp i, sier Hussain til Dagbladet.

Etter TV2 sin sak har styret i foreningen samlet seg og bestemt at samtlige av de 506 navnene på listen skal kontaktes.

- Vi vil kontakte samtlige av navnene personlig og be om en skriftlig bekreftelse eller avkreftelse på om de er medlemmer eller ikke. Nå må alle svare ja eller nei, sier en sterkt preget foreningsleder til Dagbladet.

Fram til slutten av februar i år var stortingskandidat for Arbeiderpartiet i Oslo, Khalid Mahmood, sekretær i organisasjonen, som har eksistert siden 1974.

Han tror heller ikke foreningen har forsøkt å jukse med medlemstallene. Han bekrefter at foreningen nå skal ta kontakt med alle de angivelige medlemmene i organisasjonen.

- Nå tas det initiativ til å undersøke dette og for å motbevise medlemsjuks. Nå skal alt dobbeltsjekkes og eventuelt ryddes opp i, sier Mahmood til Dagbladet.

- Jeg skriver under
Han sier han valgte å si fra seg vervet i organisasjonen etter at han skulle sitte i 17. mai-komiteen og drive valgkamp for Arbeiderpartiet fremover.

- Dette er en forholdsvis liten organisasjon som er basert på frivillighet. De hjelper mange pakistanere og norsk-pakistanere med utfordringer i hverdagen som for eksempel bolig, arbeid eller annen veiledning. De arrangerer kultur-begivenheter og gjør masse godt arbeid, sier Mahmood.

Arbeiderparti-mannen bekrefter samtidig at han medlem av Pakistan Velferds Organisasjon.

- Jeg vil skrive under på at jeg er medlem, sier han.

- Toppen av isfjellet
Venstre-politiker Abid Q. Raja mener medlemsjuks er del av en ukultur som må bekjempes.
- Jeg vil tippe ut fra de rykter som er i miljøene, at dette er toppen av et isfjell. Hvis en går dypere inn i dette, vil en finne større økonomiske misligheter, i form av underslag, utroskap og bedrageri, sier Raja til TV2.
Han krever at Oslo kommune griper inn i den aktuelle saken og gransker medlemslistene.

ER MEDLEM:Khalid Mahmood (Ap) var sekretær i organisasjon fram til mars i år. Han tror ikke det foregår medlemsjuks. Her sammen med  
Anette Trettebergstuen på vei inn til middagen for stortingsrepresentantene på Slottet i fjor. Foto: Erlend Aas / SCANPIX  POOL
ER MEDLEM:Khalid Mahmood (Ap) var sekretær i organisasjon fram til mars i år. Han tror ikke det foregår medlemsjuks. Her sammen med Anette Trettebergstuen på vei inn til middagen for stortingsrepresentantene på Slottet i fjor. Foto: Erlend Aas / SCANPIX POOL Vis mer