- Vi skal slå terroristene konkurs

De etterlatte etter terrorangrepene den 11. september saksøker blant annet Bin Laden-familien for flere billioner dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 600 etterlatte etter terroraksjonene i New York, Washington, og Pennsylvania, har gått sammen med brannmenn og andre redningsarbeidere og dannet gruppa «9/11 Families United to Bankrupt Terrorism». Gruppa inkluderer folk fra Argentina, Kanada, Frankrike, Paraguay, Sør-Afrika, og USA.

Nå saksøker de personer og organisasjoner de mener støtter terrorismen for billioner av dollar. Målet er å slå terrorismens bakmenn konkurs.

Gruppa saksøker blant annet Sudan, tre medlemmer av den saudiske kongefamilien, inkludert den saudiske utenriksministeren, diverse islamske veldedighetsorganisasjoner, syv banker, og Bin Laden-familiens saudiske entreprenørfirma. Gruppa ønsker å tvinge terrorsponsorne fram i lyset og stille dem til rette for loven.

- Det er opp til oss å slå terroristene og de som finansierer dem konkurs. Da vil de aldri mer kunne bruke ressursene på å støtte grusomheter mot det amerikanske folket, sier Deena Burnett til BBC. Mannen hennes var en av de omkomne etter kapringen som endte med flykrasjet på landsbygda i Pennsylvania.

Gruppa har engasjert den erfarne advokaten Allan Gerson som representerte de etterlatte etter Lockerbie-bomben i 1988. Gerson forteller at de er ute etter å avsløre de kompliserte finansielle transaksjonene som gjorde 11. september-angrepene mulig.

- Vi prøver å avsløre omfanget, dybden, iscenesettelsen, og den finansielle støtten terrororganisasjonene har mottatt i et tiår fra forskjellige saudiske interesser, sier han til BBC.

Gruppa hevder også at USAs regjering har vært unnvikende i forhold til de saksøkte på grunn av landets interesser i oljeindustrien i Saudi-Arabia.

- Det er opp til oss, og jeg tror vi kan klare det, sier Burnett.

  • Dato for rettssaken er foreløpig ikke fastsatt.
ALDRI MER: Gruppa av etterlatte ønsker å slå terror-nettverkene konkurs, slik at terroristene aldri mer kan få råd til å gjennomføre angrep.
FAMILIEN I HARDT VÆR: Familien til Osama Bin Laden blir saksøkt for enorme summer av de terrorens etterlatte.