VIL INN I REGJERING:  KrF-leder Knut Arild Hareide og landsstyredelegatene på KrFs landsmåte i Trondheim var i dag enige om en ting: Åtte års rødgrønt styre er nok. Nå skal Kristelig folkeparti inn i regjering. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VIL INN I REGJERING: KrF-leder Knut Arild Hareide og landsstyredelegatene på KrFs landsmåte i Trondheim var i dag enige om en ting: Åtte års rødgrønt styre er nok. Nå skal Kristelig folkeparti inn i regjering. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Vi skal snu åtte års ørkenvandring til politisk innflytelse

KrF mer regjeringsklar enn noensinne, oppsummerer Knut Arild Hareide etter første dag på landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet):  Familiepolitikk, regjeringsskifte og en myk og strålende gul regjering var den typiske ordlyden under Kristelig Folkepartis første landsmøtedag i Trondheim i dag.

- Nå skal vi snu den åtteårige ørkenvandringen til politisk innflytelse, oppsummerer Hareide til sine entusiastiske tilhørere i kveld:

- Om ikke vi kommer inn i regjering, kan vi ha betydelig politisk innflytelse fra Stortinget. Den jobben starter nå øyeblikkelig: Nå skal vi vedta et program, og det vi vedtar her kan bli en realitet etter stortingsvalget, oppsummerer KrF-leder Knut Arild Hareide like etter barne-tv-tid.

Lei av tribuneplassering For nå er partiet mer enn regjeringsmodent.

- KrF vil ha et regjeringskifte, og vi har en plan om at vi skal inn i regjering. Vi er ikke så begeistret for tilbudet vi har fått fra den rødgrønne regjeringa. Et raust tilbud, mener de sjøl: Fire nye år der vi kan sitte på tribuneplass og se på en rødgrønn regjering, sier Hareide og kommer med svaret:

- Det er enkelt for oss å takke nei. Nå kan vi skape begeistring. Vi har hatt mange valg med nedadgående tendens, men nå kan 2013-valget gi oss en opptur, sier Hareide.

Oljefritt Lofoten Tidligere på dagen lovet Hareide også et oljefritt Lofoten.

- Vil vil ikke sitte i en regjering som starter oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.