- Vi skal ta med oss planen tilbake til USA for å se om vi kan gjøre noe lignende

Den amerikanske justisministeren er imponert over norsk kamp mot ekstremisme.

SAMARBEIDER OM EKSTREMISME:  Radikalisering og politi- og justissamarbeid er blant temaene som ble  diskutert da USAs justisminister Eric H. Holder jr. møtte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen tirsdag på Holmenkollen Park hotell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAMARBEIDER OM EKSTREMISME: Radikalisering og politi- og justissamarbeid er blant temaene som ble diskutert da USAs justisminister Eric H. Holder jr. møtte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen tirsdag på Holmenkollen Park hotell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENNKOLLEN PARK HOTELL (Dagbladet): USAs justisminister Eric Holder er i dag i Oslo for å møte norske politikere og snakke om radikalisering og politi- og justissamarbeid.

Etter møtet med justisminister Anders Anundsen, stilte de to på en pressekonferanse.

- Det har vært et godt møte, sier Anundsen.

- Veldig imponerende Det var Anundsen som inviterte den amerikanske justisministeren på besøk. Under pressekonferansen på Holmenkollen Park Hotell i dag, snakket de to om islamister som reiser til Irak og Syria.

- Vi har delt syn på ekstremisme og cyberkriminalitet og betydningen av et godt forhold mellom USA og Norge, særlig når det kommer til justissamarbeidet, sier USAs Holder. 

Regjeringen presenterte i juni en 30 punkts stor handlingsplan mot radikalisering og voldelige ekstremisme. Den skal sørge for at unge ikke havner i ekstreme miljøer, gjennom samarbeid mellom alt fra helsevesen og skole til frivillige organisasjoner og Politiets sikkerhetstjeneste.

Det var denne handlingsplanen den amerikanske justisministeren interessert i. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer