MARERITT: Leder for Unge Venstre Sveinung Rotevatn kjenner begge de to involverte i den angivelige voldtekten.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
MARERITT: Leder for Unge Venstre Sveinung Rotevatn kjenner begge de to involverte i den angivelige voldtekten. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

- Vi skal ta vare på jenta

Lederen for Unge Venstre kjenner begge de to involverte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble Venstres nestleder Helge Solum Larsen siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente, som er medlem av Unge Venstre. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med et partimøte i helga.

- Dette er jo først og framst en dyp menneskelig tragedie, sier leder av Unge Venstre, Sveinung Rotevatn til Dagbladet.

- Det er det verste marerittet for en ungdomspartileder når noe sånt skjer med et medlem. Nå fokuserer jeg på at hun skal bli fulgt opp best mulig, sier han videre.

Solum Larsen skal ha erkjent overfor venner i partiet at han hadde sex med den unge kvinnen, men han nekter for at det har vært en voldtekt.

Sveinung Rotevatn gir stor honnør til Venstre lokalt for måten de har håndtert hendelsen etter at de ble kjent med siktelsen.

- De har håndtert det på best mulig måte. De gjort umiddelbare tiltak og sørget for at hun har kommet i kontakt med medisinsk støttepersonale, at hun har fått juridisk bistand og at hun har det trygt, sier han.

- Har det vanskelig Rotevatn kjenner begge de to involverte, og har sørget for å bli løpende orientert om det som har skjedd.

- I tillegg har jeg forsøkt å orientere de sentrale tillitsvalgte i Unge Venstre, og sørge for en god informasjonsflyt, sier han, og understreker at saken nå er i påtalemyndighetenes hender.

17-åringen forklarte seg for politiet i går, og jentas bistandsadvokat Berit Johannessen sa til Dagbladet i går at hun har det vanskelig.

- Det har vært en kontakt mellom henne og partiet. Hun har opplevd en god støtte og oppfølging fra partiet. Hun har hatt det vanskelig og har det vanskelig. Hun ber om ro nå, sier Johannessen.

Innlagt på sykehus Solum Larsen er nå innlagt på sykehus, og politiet ønsker å gjennomføre et avhør med ham så snart som mulig. Han har sagt fra seg alle verv i partiet.

Den tidligere nestlederen er fratatt telefonen, og kan ikke kommunisere med andre uten avtale med politiet.

Politiet vil holde en pressekonferanse i forbindelse emd siktelsen klokka 11.15.

Dagbladet følger saken.