Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal være der for hverandre og Saras aller nærmeste

I dag begraves Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13), som døde i hesteulykka på Bjørkelangen.

Bjørkelangen  20140113.
Det var Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) som døde etter en ulykke på fylkesvei 229 lørdag. To jenter en på 11 og en på 13 ble påkjørt av en bil når de var ute med hest og sulky. 
Foto: Privat / NTB scanpix
Bjørkelangen 20140113. Det var Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) som døde etter en ulykke på fylkesvei 229 lørdag. To jenter en på 11 og en på 13 ble påkjørt av en bil når de var ute med hest og sulky. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag begraves Sara Christiane Holmedahl Sandsmark - 13-åringen som lørdag den 11. januar mistet livet i hesteulykka på Bjørkelangen

Sammen med venninna Tiril Alette Huser Bølge (11) ble 13-åringen påkjørt da hun var ute og kjørte hest og vogn. Begge jentene døde seinere på Oslo universitetssykehus Ullevål.

I en pressemelding skriver foreldrene til Sara at begravelsen i dag avsluttes med hestetransport fra Bjørkelangen Skole til Bjørkelangen kirke.

Sogneprest i Løken menighet, Eiliv Larssen, som skal holde minnetalen, sier til Dagbladet at han regner med at Løken kirke med 700 plasser blir fullsatt.

Bjørkelangen kirke har bare plass til vel 250 mennesker, og familien har derfor bedt om at begravelsen blir holdt i nabobygda Løken.

Hesteskyss Etter seremonien kjøres kisten med bilkortesje til Bjørkelangen. Ved ankomst til Bjørkelangen skole, der Sara var elev, vil kisten lastes om til en hesteskyss som vil ta den det siste stykket fram til Bjørkelangen kirke.

De som ønsker å følge til graven går til fots bak hesteskyssen.

- Denne måten å gjøre det på ble først og fremst valgt fordi Sara elsket hest og alt som hadde med hest å gjøre, skriver familien i pressemeldinga.

VENNINNER:  Minnehilsen på ulykkesstedet hvor venninnene Tiril og Sara mistet livet lørdag 11 januar. Foto: Endre Vellene
VENNINNER: Minnehilsen på ulykkesstedet hvor venninnene Tiril og Sara mistet livet lørdag 11 januar. Foto: Endre Vellene Vis mer

Familien skriver videre at de tror Sara ville satt pris på at det blir gjort på denne måten, og at de har fått mange tilbakemeldinger som tyder på at folk i bygda synes dette er en fin måte å få ta farvel på.

Snakket, ledd og grått - Familien har tilbrakt den siste uka med å være mye sammen. Vi har snakket om Sara, ledd sammen og grått sammen og forsøkt å la alle få sørge på sin måte. Vår viktigste oppgave som familie begynner likevel for alvor etter begravelsen. Vi skal være der for hverandre og Saras aller nærmeste også når faklene på ulykkesstedet har brent ned, og resten av verden vender tilbake til sitt vanlige liv, skriver familien.

- Og vi skal fortsette å bo i ei bygd der vi kjenner hverandre på skolen og i butikken, finne balansen mellom det private og det som kan deles, og gi hverandre tid til å la sårene gro, fortsetter de.

TRAGISK: Det var på denne veien, at jentene ble påkjørt. Foto: FOTO: DANIEL DALE LAABAK/TIPSER.NO
TRAGISK: Det var på denne veien, at jentene ble påkjørt. Foto: FOTO: DANIEL DALE LAABAK/TIPSER.NO Vis mer
Hele Norges coronakart