- Vi skal være profesjonelle og ri stormen av

Nordre Buskerud-politimester Sissel Hammer har ikke tenkt å gå av. Men innrømmer at det siste året har vært «voldsomt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØNEFOSS (Dagbladet): - Det siste året har vært ganske voldsomt og tungt, både for meg og mannskapene. Men jeg har fått full oppbacking av familien, sier Sissel Hammer, politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Hammer hadde bare sittet 109 dager som politimester da terroraksjonene 22. juli rammet politidistriktet, der Utøya ligger.

- Det har vært en bratt læringskurve, sier hun.

Knallhard dom 22. juli-kommisjonens dom over politiaksjonen på Utøya, som ble ledet av Hammers politidistrikt, er knallhard; forvirring i lederskapet, beslutningsvegring, dårlig kommunikasjon og mangelfull lokalkunnskap kostet dyrebare minutter mens Anders Behring Breivik gikk rundt på øya og drepte folk.

Kommisjonen konkluderer med at politiet kunne vært på øya langt tidligere enn klokka 18.27, da de første tjenestemennene gikk i land. Det siste kvarteret før Breivik ble pågrepet, rakk han å drepe ca. 20 personer.

- Kommisjonen mener de to tjenestemennene som kom til Utvika først, burde ha dratt over for å prøve å gripe inn mot skytteren. Stiller du deg fremdeles bak dem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer