- Vi skjønte det var stort og viktig. Men at det skulle gi oss Nobelprisen, ante vi ikke

Moser-ekteparet på plass i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(STOCKHOLM): I 30 år har de to jobbet sammen, i 28 år har de vært gift. Nå er ekteparet May-Britt og Edvard Moser klare for å ta imot Nobelprisen i medisin i Konserthuset i Stockholm.

- Jeg merker at jeg får for lite søvn. Men det er kjempeartig, sier May-Britt Moser.

17 på én uke De kommer rett fra «God Morgon Sverige», når de møter Dagbladet på femstjernershotellet Grand Hotell i Stockholm sentrum.

17 tilstelninger, skal de rekke på en drøy uke. Kanskje greit at de to har fått hver sin assistent mens de er i  den svenske hovedstaden.

- Det er ekstremt godt organisert, vi blir bare fulgt fra én ting til en annen, sier Edvard - som enn så lenge har på seg sort strikkegenser og olabukse. Kona har grønn kjole og oransje sko.

I morgen må den ordentlige finstasen på, når de skal ta imot forskningsprisen det ikke går an å toppe: Nobelprisen i medisin for sin oppdagelse av hjernens indre GPS.

- Dere har vunnet priser tidligere. Kan de sammenlignes med denne?

- Dette er av en helt annen dimensjon. Det har vært mange før, men det er ingenting som er i nærheten av Nobelprisen, både med tanke på interessen det vekker, profesjonaliteten, hvor mye arbeid som ligger bak og hvor godt det er organisert, sier Edvard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer