- Vi skulle aldri dratt på det fjellet

Cecilie Skog (35) overlevde det verste ulykkesdøgnet i K2s historie. Det gjorde ikke mannen hennes.

FULGTE DRØMMEN:  Rolf Bae og Cecilie Skog klatret fjell over hele verden sammen. - Han var verdens lykkeligste gutt og ville ikke ha levd et annet liv, forteller Skog om mannen hun mistet på vei ned fra K2. Foto: Cecilieskog.com
FULGTE DRØMMEN: Rolf Bae og Cecilie Skog klatret fjell over hele verden sammen. - Han var verdens lykkeligste gutt og ville ikke ha levd et annet liv, forteller Skog om mannen hun mistet på vei ned fra K2. Foto: Cecilieskog.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): 1. august i fjor nådde Cecilie Skog (35) og Lars Nessa (30) som første norske klatrere noen sinne toppen av K2.

Cecilies ektemann Rolf Bae stoppet 20 minutter fra toppunktet. Under nedstigningen ble han tatt av et isskred og styrtet i døden foran øynene på kona.

Katastrofalt valgTotalt elleve klatrere mistet livet i det som er det verste ulykkesdøgnet i fjellets historie. I et intervju med Dokument 2 i kveld som Dagbladet har fått gjengi, forteller Cecilie Skog for første gang om det voldsomme dramaet.

- Vi skulle aldri dratt på det fjellet. Hvordan kunne vi dra på det fjellet? Det var et katastrofalt feil valg, det vil jeg alltid tenkte, sier Skog i intervjuet.

Samtidig er hun glad for at Bae fikk leve livet slik han ønsket det.

- Han fikk ikke bare følge drømmene sine, han fikk gripe dem med begge hendene. Han var verdens lykkeligste gutt og ville ikke ha levd et annet liv, forteller hun.

Det var tidlig på morgenkvisten da det norske klatreteamet på fire tok fatt på den siste etappen 1. august i fjor. Hele dagen klatret de i den såkalte «dødssonen», over 8000 meter. 25 personer fra ni nasjoner forsøker å nå toppen den dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer