- Vi skulle aldri reist fra Norge

Ekteparet Hysen og Shefkinde Selmani dro sammen med sønnen frivillig fra Norge til Kosovo og kjøpte nytt hus. Før de fikk flyttet inn, ble huset sprengt i filler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi skulle aldri reist tilbake, sier Shefkide Selmani.

- Dette er en tragisk historie, men det var ikke grunnlag for lengre opphold, sier statssekretær Einar Gelius.

Ekteparet Hysen (66) og Shefkide Selmani (61) samt sønnen Hasan (27) fikk framtida lagt i ruiner da de returnerte til Kosovo etter to år som flyktninger i Norge. Avisa Agderposten har besøkt familien i Kosovo og forteller om deres rystende skjebne:

Familien forlot Norge da regjeringen bestemte seg for å returnere de aller fleste kosovoalbanerne som kom hit under krigen i 1999. Gården på hjemstedet Vitija sør i Kosovo var lagt i ruiner.

Nytt hus

Med tilbakevendingsstøtten og penger fra sønnene i Sveits, betalte de 240000 kroner i depositum for kjøp av et nytt hus på hjemstedet. Selgeren var en serber. Serberne i blandede etniske områder i Kosovo selger nå ut husene sine i frykt.

Dagen da flyttelasset fra Norge kom, ble det nye huset sprengt i filler. Selv mener Selmani at han er offer for interne stridigheter i den serbiske familien han kjøpte huset av, stridigheter som ble løst med dynamitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer