- Vi skulle gjerne kommet 1000 meter, vi kom 250

Venstre erkjenner at de ikke kom helt i mål, men er fornøyde med asylavtalen. Vanskelig å se om det blir en bedring for asylbarna, mener NOAS.

KOM IKKE DIT DE VILLE: Venstres Trine Skei Grande sier de ikke kom helt i mål, men et stykke på vei. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet.
KOM IKKE DIT DE VILLE: Venstres Trine Skei Grande sier de ikke kom helt i mål, men et stykke på vei. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre innrømmer at de ikke kom fullt så langt som de skulle ønske for asylbarna, men mener likevel at de har fått til mye i asylforhandlingene med motpolen Frp.

Asylavtalen ble lagt fram i dag.

- Når det gjelder engangsløsningen skulle vi gjerne ha kommet 1000 meter, men vi kom 250. Hadde det vært opp til oss hadde barnefaglige hensyn trumfet innvandringsregulerende, slik at alle disse barna hadde fått bli. Det er det som er god liberal politikk, men vi har ikke 50 prosent, bare 5. Når det gjelder den langvarige løsningen, skal barnefaglige hensyn tillegges mer vekt enn det gjør i dag og alltid vurderes, sier Venstres Abid Raja til Dagbladet.

- Men med den langvarige løsningen har vi kommet mye lenger enn det SV noen gang fikk til med Ap og Sp. Dette er en styrking av barns rettigheter, for barnefaglige hensyn skal tillegges mer vekt enn det det gjøres i dag og skal alltid vurderes, sier han.

- Potensiale for forbedring NOAs Ann-Magritt Austenå, som taler asylsøkernes sak, innvender i tillegg at vilkåret om at foreldrene skal ha medvirket til å avklare identitet og bidratt til å muliggjøre retur, gjør det vanskelig å vurdere om barna vil bli tatt mer hensyn til i praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer