Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi skulle stilt i one-piece

Finansminister Siv Jensen om «budsjettuniformene».

I DAG: Regjeringen er samlet til budsjettforhandlinger ved Hurdalsjøen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
I DAG: Regjeringen er samlet til budsjettforhandlinger ved Hurdalsjøen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HURDAL (Dagbladet): Stoltenberg 2 regjeringen hadde en forkjærlighet for strikkegensere og både Gro Harlem Brundtland - regjeringen, Bondevik I - regjeringen og Stoltenberg I - regjeringen stilte til budsjettkonferanse i busseruller.

I dag starter den blåblå regjeringen sitt budsjettarbeid og konferansen i Hurdal ble innledet av en pressekonferanse der statsminister Erna Solberg varslet at regjeringen forventer stigende arbeidsledighet i 2015. Etter pressekonferansen var det tid for det tradisjonsrike gruppebildet.
Men den blå-blå regjeringen manglet tydelige tegn til uniformeringen som har preget bildene av tidligere regjeringer.

2013:  Stoltenberg - regjeringen på budsjettkonferanse på Thorbjørnrud hotell. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
2013: Stoltenberg - regjeringen på budsjettkonferanse på Thorbjørnrud hotell. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Vi liker ikke uniformering her, vi er nok mer individualistiske, sier barne- og familieminister Solveig Horne da Dagbladet påpeker mangelen på enhetlig uttrykk.

Finansminister Siv Jensen stilte i hvit kåpe og var blant de penest kledde i forsamlingen. Men hun avslører at hun gjerne kunne stilt opp i noe mer uformelt.

2003: Bondevik II regjeringen på Torbjørnsrud på Jevnaker.
2003: Bondevik II regjeringen på Torbjørnsrud på Jevnaker. Vis mer

- Jeg synes vi skulle stilt opp i one-piece alle sammen. Jeg har mange slike og det er noe av det deiligste man kan ha på seg, sier hun og ler da fotograferingen er avsluttet.

One-piece er en slags sparkedress for voksne.

1998: Bondevik I - regjeringen på Halvorsbøle på, Hadeland.
1998: Bondevik I - regjeringen på Halvorsbøle på, Hadeland. Vis mer

Da Bondevik II regjeringen stilte til fotografering i på Halvorsbøle i 2001 dukket hele regjeringen opp i buseruller.

- Det var vel ordføreren på Jevnaker som kom med busseruller til alle sier Erna Solberg.

2001:  Stoltenberg I - regjeringens budsjettkonferanse på Halvorsbøle. Foran t.h. Jevnakers ordfører Per Ole Rønning. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
2001: Stoltenberg I - regjeringens budsjettkonferanse på Halvorsbøle. Foran t.h. Jevnakers ordfører Per Ole Rønning. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Vis mer

For buseruller var fast innslag på disse gruppebildene så lenge budsjettkonferansene ble holdt på Halvorsbøle på Jevnaker. Ordfører Per Ole Rønning i Jevnaker kom seg da også med på bildet i 2001.

Koffert forsvant
En halvtimes tid før dagens fotografering var det tilløp til panikk i regjeringen, og ikke minst blant PSTs livvakter. Ingen kunne finne statsminister Erna Solbergs koffert. Om det var tekstiler eller papirer i kofferten er uvisst, men pulsen ble ganske så høy hos en livvakt og en koffertbærer da de løp ned mot statsministerbilen for å se om kofferten lå igjen der. Det gjorde den og regjeringsapparatet kunne puste roligere.

1996: Brundtlandregjeringen på budsjettkonferanse på Halvorsbøle.  (NTB-foto: Terje Bendiksby)
1996: Brundtlandregjeringen på budsjettkonferanse på Halvorsbøle. (NTB-foto: Terje Bendiksby) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling