Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi skylder staten 20 milliarder

Sliter med å kreve inn ubetalt skatt, misligholdte studielån, bøter, avgifter, bidrag og NRK-lisens som for lengst skulle ha vært betalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Staten har mer enn 20 milliarder kroner til gode hos oss i form av ubetalt skatt, misligholdte studielån, bøter, avgifter, bidrag og NRK-lisens som for lengst skulle ha vært betalt.

Noen av kravene er snart nærmere 30 år gamle, men staten sliter med å drive inn det den har til gode.

- Tallet har vært forbausende stabilt de siste tre årene, men det er helt opplagt at antallet krav vil øke fremover, sier direktør Per Waage i Statens innkrevingssentral til Aftenposten.

Bunken hos Statens innkrevingssentral øker årlig med rundt 1,3 millioner nye krav, og mange navn er gjengangere som skylder penger til flere instanser.

Skatteetaten har nå 10,6 milliarder kroner til gode hos norske menn og kvinner, mens Lånekassa har misligholdte studielån på 5,4 milliarder kroner.

Vi skylder også 864 millioner kroner i bøter, 696 millioner i erstatninger, 666 millioner i barnebidrag og 524 millioner i NRK-lisens.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media