Corona i Bergen

- Vi skyter med hagle

Fungerende smittevernoverlege Kjell Haug i Bergen ville innført strengere tiltak hvis han kunne velge fra øverste hylle. Helsebyråd Beate Husa (KrF) utelukker ikke at han får det som han vil.

Bergen: Nye smittetiltak i Bergen. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har inspektører som drar rundt på utestedene hele tida nå. De bruker sitt skjønn. Jeg tror ikke de går rundt med desibelmåler, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug i Bergen kommune til Dagbladet.

Fredag trer Bergens lokale smittevernforskrift i kraft. Kommunen innfører blant annet krav om at «lydnivået på steder hvor det spilles musikk skal justeres til et nivå som gjør det mulig for gjester å prate sammen med en meters avstand».

Samtidig innføres krav om at gjester og ansatte ved skjenke- og serveringssteder bruker munnbind når de «beveger seg i lokalet og det er fare for at avstandskravet på en meter ikke kan overholdes».

Kompromiss

Men enmeterskravet er et kompromiss. Dersom Haug kunne valgt fra øverste hylle, ville han innført krav om to meters avstand på alle skjenke- og serveringssteder - og strammet inn ytterligere i private hjem.

- Den høylytte musikken som resulterer i at man sitter og roper til hverandre, den er ikke bra, sier Haug.

Høy musikk er problematisk for smittevernet av to årsaker, forklarer han. For det første reduseres avstanden idet du lener deg inn for å overdøve musikken. For det andre kan økt stemmevolum medføre at det skilles ut flere potensielt smittebærende dråper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer