- Vi slår tilbake mot Sjødin!

Robin Hult (32) opplevde marerittet: å bli mistenkt i en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker, Birgitte-saken. Seint i går kveld lovte han å slå tilbake mot advokaten som nevnte hans navn i et brev til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arvid Sjødin var gårsdagens syndebukk. På direkten hos Per Ståle Lønning i TV2 ble Sjødin verbalt steinet for å ha satt Kopervik-mannen Robin Hult i politiets søkelys. Hult kunne ikke begripe hvordan han kunne bli mistenkt som mannen som ringte Sjødins kone og tilsto drapet på Birgitte Tengs.

- Hvordan i svarte klarte Sjødin å få det til? Ingen av personopplysningene han ga i brevet til politiet stemmer med meg. Sjødin duger tydeligvis ikke til å etterforske. Jeg er oppriktig bekymret for klientene hans hvis han arbeider etter så lettvinte metoder.

Per Inge Lønnings gamle TV-parhest, Tor Erling Staff, er nå Hults advokat, og bidro i den verbale, direktesendte eksekusjonen av Sjødin. Overfor Dagbladet seint i går kveld avviste han at de ville gi seg med den offentlige refsingen i TV2.

Slår tilbake

- Nei. Jeg har fått i oppdrag å vurdere hvordan han skal slå tilbake mot Sjødin. Det ønsker Hult både av personlige grunner og som ansvarlig samfunnsborger. Derfor vurderer vi enten politianmeldelse, sivilt søksmål for saftige ærekrenkelser eller andre reaksjonsmåter, sa Staff.

I går sa politiet på en pressekonferanse at Hult fortsatt er mistenkt for telefonsjikane. Dermed vil Kopervik-mannen måtte tåle å bli etterforsket, selv om han på Karmøy nok har oppnådd det han ville: å renvaske seg og vise at han ikke har noe å skjule.

- Man kan ikke forvente at påtalemyndigheten og politiet i løpet av 24 timer får sjekket ut Hult. Så han må tåle å bli etterforsket, det er en av ulempene når han først er navngitt.

Uvirkelig

Selv sa Hult, etter programmet og etter å ha blitt overfalt av journalister og fotografer på vei til heisen: - Det er en merkelig situasjon, ja, helt uvirkelig å å komme i sentrum for en av norgeshistoriens største drapssaker.

Mannen har alibi for at han var på arbeidsplassen på Hydro kvelden da Sjødins kone ble oppringt av en kar som angivelig tilsto drapet på Birgitte.
Hvem er så Robin Hult?

- Jeg er en sosial kar, arbeider i Hydro, på fritida driver jeg et utested jeg er deleier i. Jeg har masse venner, har stått dørvakt og er rimelig kjent i Kopervik. For to år siden ble jeg avhørt om Birgitte-saken, og politiet fikk da vite at jeg på drapstidspunktet var hjemme med min sønn og daværende samboer, fortalte 32-åringen.

SKAL TA SJØDIN: Med hjelp fra advokat Tor Erling Staff har Robin Hult bestemt seg for å slå tilbake.