Vi slipper influensabølge i vinter

Bare to tilfeller av svineinfluensa siden september. Sjekk om du er i en risikogruppe.

SLIPPER KANSKJE:  Gode utsikter for å slippe tunge influensadager under dyna i vinter. ILLUSTRASJONSFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
SLIPPER KANSKJE: Gode utsikter for å slippe tunge influensadager under dyna i vinter. ILLUSTRASJONSFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Et helsevarsel som kan spre litt optimisme i vinterkulda - helsemyndighetene ser ingen tegn til noen stor influensabølge i vinter.

Forekomsten av influensalignende sykdom sist uke var meget lav, godt under terskelen for influensautbrudd. Det er ingen tegn som tyder på et nært forestående utbrudd, skriver Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider i en fersk oppdatering om influensasituasjonen.

- Selv om influensasituasjonen er generelt uforutsigbar på denne tiden, er det ikke tegn til at det blir noen tidlige eller harde influensautbrudd i Norge denne vinteren, sier seniorforsker Olav Hungnes ved Avdeling for virologi på Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

Ikke før februar - eventuelt Det betyr trolig at vinterens influensa ikke vil plage mange samtidig før i februar/mars.

- Er det fortsatt fare for svineinfluensa ?

- Det ser ut som svineinfluensaen raste fra seg sist vinter, og er ikke lenger klassifisert som en pandemi. Svineinfluensa har heller ikke vært noe omfattende problem i vintersesongen på den sørlige halvkule de siste månedene - i Sør-Amerika, Australia, New Zealand og Sør-Afrika. Men viruset sirkulerer fortsett. Det nye i forhold til sist vinter her hjemme er at det nå er så mange som er immune at det ikke lenger fritt fram for dette viruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer