Vi slipper unna det verste været

Snøstormer skaper fullstendig kaos i Danmark og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 – Jeg har registrert det som er blitt skrevet om værforholdene, men vi bor i Norge og er vant til snø. Vinden som kommer kan være sur, men det vil ikke bli kaldere enn fire-fem minusgrader, og vi får neppe mer enn 10 centimeter snø, sier statsmeteorolog Jarl Andersen ved Meteorologisk institutt til nyhetsbyrået ANB.

Snøstorm

Det begynte på det europeiske kontinentet. Først og fremst i Tyskland, Frankrike, Tsjekkia, Kroatia, Italia og England. Torsdag ble Danmark og Sverige utsatt for hard vind, kuldegrader og et kraftig snøfall. Ekstremværet lammet trafikken og forårsaket en dødsulykke.

Da uværet nådde Skåne i Sør-Sverige torsdag morgen, var beredskapen høy og vegvesenet rykket sporenstreks ut med rundt 350 biler.

– Under normale snøforhold benytter vi rundt 200 kjøretøy, sier Magnus Ljungberg, driftsleder ved vegvesenet i Skåne, til Aftonbladets nettsider.

I Helsingborg ble togtrafikken lammet, og som et alternativt framkomstmiddel måtte det settes opp busser til passasjerene på strekningen mellom Helsingborg og Lund.

På det meste blåste det 22 meter per sekund i området, og kartet over trafikknettet i Sverige var fylt opp med røde makeringer. Det ble oppfordret til å unngå unødig kjøring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer